Δημοσιογράφος του «ΣΚΑΪ» ζητάει μείωση των μισθών στο Δημόσιο

Δημοσιογράφος του «ΣΚΑΪ» ζητάει μείωση των μισθών στο Δημόσιο

  • |

Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ απαιτούσαν, σήμερα, επιτακτικά από την κυβέρνηση να επιβάλλει πρόστιμο στο ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα. Λίγη ώρα αργότερα, δημοσιογράφος του ίδιου καναλιού, εκφράζοντας όπως είπε “τον κόσμο”, ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών Θεοδωρικάκο τη μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων κατά το ανάλογο του ιδιωτικού τομέα! Ο συνειρμός ακαριαίος: Βγήκαν οι… λαγοί για να προετοιμάσουν το έδαφος. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση απολύτως νομιμοποιημένη, αφού όπως είπε ο… ΣΚΑΪ: «το ζητάει ο κόσμος», θα έρθει να πετσοκόψει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!

Θυμήθηκα τι έλεγε πρόσφατα ο Νόαμ Τσόμσκι στον συνεργάτη της EURACTIV σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ. Ακριβώς ό,τι κι εδώ. Εξάλλου, Αμερικανός είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, λοιπόν, έλεγε για τις ΗΠΑ και τη συμπληρωματική λειτουργία ΜΜΕ και Τραμπ:

«Ο Τραμπ είναι πιθανόν ο μεγαλύτερος απατεώνας που υπήρξε ποτέ… είναι σε θέση να κρατά ψηλά στο ένα χέρι ένα πανό που λέει «Σ ‘αγαπώ, είμαι ο σωτήρας σου, εμπιστεύσου με, δουλεύω για σένα μέρα και νύχτα» και με το άλλο χέρι σε μαχαιρώνει στην πλάτη. Έτσι αντιμετωπίζει την εκλογική του πελατεία, που τον λατρεύει, μανικά, άσχετα με το τι κάνει. Και βοήθησε σε αυτό ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο των μέσων ενημέρωσης, δηλαδή το Fox News(σ.σ. ο ΣΚΑΪ του Τραμπ)…, το οποίο είναι το μόνο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι».

«Παπαγαλίζουν ό, τι λέει, οπότε αν λέει σήμερα «είναι απλώς γρίπη, ξεχάστε το», θα πουν «ναι, είναι γρίπη, ξεχάστε το». Την επόμενη μέρα λέει «είναι μια φοβερή πανδημία και εγώ ήμουν ο πρώτος που το παρατήρησα», όλοι φωνάζουν από κοινού: «είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος στην ιστορία και η ανακάλυψή του είναι το πιο υπέροχο πράγμα που έγινε ποτέ». «Και αυτό ισχύει διαρκώς. Και εν τω μεταξύ, ο ίδιος βλέπει το Fox News το πρωί και αποφασίζει τι πρέπει να πει σήμερα. Είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο: οι Rupert Murdoch, Rush Limbaugh και ο κοινωνιοπαθητικός στον Λευκό Οίκο οδηγούν τη χώρα σε καταστροφή».

http://artinews.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.