Οι πλατείες… γιατί οι νέοι δεν θέλουν να είναι μια παύλα ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες

Οι πλατείες… γιατί οι νέοι δεν θέλουν να είναι μια παύλα ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες

  • |

Νέες και νέοι ανταμώνουν στην πλατεία του Άη Γιάννη, στο Παγκράτι, στο Βράχο της Ακρόπολης, στην πλατεία του Βαρνάβα, στο Λυκαβηττό, παντού όπου ανθίζουν η φιλία κι ο έρωτας.

Και βγήκαν τα γνωστά μορμολύκια της τάξης και της ηθικής να κραυγάσουν για μιάσματα και άβατα, για ψυχοτρόπα και «αλήτες». Είναι οι ίδιοι νοικοκυραίοι που σκότωσαν τον Ζακ, τον Λουκμάν και τον Παύλο.

Είναι αυτοί που βλέπουν να διαταράσσεται η τάξη και η πειθαρχία των «ειδικών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στις πλατείες των νέων και της χαράς, ενώ είναι καθόλα εντάξει στη Σούδα και στην Πέλλα όπου ρατσιστές και φασίστες καίνε ξενοδοχεία μόνο και μόνο επειδή θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Όχι, οι νέοι αρνούνται την υποκρισία, αρνούνται μια ζωή χωρίς ζωή, δεν θέλουν έναν κόσμο χωρίς όνειρα, χωρίς αγάπη, μια ζωή εξάρτημα της μηχανής.

Ναι, κάποιοι φοβούνται τις πλατείες, φοβούνται τα Εξάρχεια, την πλατεία του Αη Γιάννη, του Λευκού Πύργου, του Βαρνάβα, φοβούνται τους νέους και τις νέες, τους φοβούνται γιατί είναι αυτοί και αυτές που δεν μπορούν να ζουν στα γόνατα ακόμα και υπό τη Δαμόκλειο σπάθη του μεγάλου φόβου, που αρνούνται να υποταχθούν στις βιοπολιτικές τους…

Ναι, τα Εξάρχεια είναι παντού, οι νέες και οι νέοι είναι παντού, χωρίς κόμματα, χωρίς καθοδηγητές, με μοναδικό κίνητρο τη ζωή…

Γιατί οι νέοι δεν θέλουν μια ζωή που θα είναι μια παύλα ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες…

ΓΧΠ

http://artinews.gr