Εδώ δεν είναι Ομόνοια: Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον νέων στη Θεσσαλονίκη

Εδώ δεν είναι Ομόνοια: Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον νέων στη Θεσσαλονίκη

  • |

Εδώ δεν είναι Ομόνοια και Κώστας Μπακογιάννης, εδώ είναι η πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν πριν η Αγία Παρασκευή και η Κυψέλη. Εδώ είναι οι «άλλοι», εδώ είναι τα παιδιά που ανέκαθεν τα λέγανε «αλήτες», εδώ είναι οι εν δυνάμει αμφισβητίες, οι ανατροπείς της σήψης και της παρακμής. Γι’ αυτό και το ξύλο, το άγριο ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής. Νομίζουν οι ευήθεις κυβερνώντες ότι έτσι θα φοβίσουν και θα αποτρέψουν τις νέες και τους νέους από ό,τι συνιστά τη νιότη τους, δηλαδή την εξέγερση. Ναι, φοβούνται τις μέρες που έρχονται και η πολιτική του φόβου που ασκούν γίνεται όλο και πιο άγρια.

Μιλώ για την επίθεση της αστυνομίας στα παιδιά που είχαν πάει στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης!

Ήταν από ό,τι πληροφορούμαστε προσχεδιασμένη. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και προκλητική από νωρίς το βράδυ. Άντρες της ΟΠΚΕ πήγαιναν ανάμεσα στις παρέες παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που τους ζητούσαν ν’ απομακρυνθούν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αυξήθηκε η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση σε όλους αδιάκριτα τους θαμώνες της πλατείας, διαλύοντας το πλήθος και κυνηγώντας τον κόσμο στα γύρω στενά…

Πληροφορίες από #ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

http://artinews.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.