Εξαγγελίες και Μικρές Αγγελίες

Εξαγγελίες και Μικρές Αγγελίες

  • |

Έως τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αριστεύσει στις εξαγγελίες – κυρίως! Βεβαίως και παίρνει μέτρα, αλλά πολύ λιγότερα απ’ όσα εξαγγέλλει.

Εξαγγέλλει, εξειδικεύει, αναβάλλει, κι έτσι η κυβέρνηση κερδίζει εντυπώσεις. Και χρόνο. Πρωταθλητής αυτής της τακτικής ο κυρ Βρούτσης. Χωρίς να υστερούν και οι υπόλοιποι Υπουργοί, οι σχετικοί με την οικονομία.

Στάθης

……………………………………………………………………………………

Αυτό το κλίμα των θετικών εντυπώσεων (κυρίως ως εκ της προσμονής) πιθανόν να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές, είτε αρχές καλοκαιριού, είτε το φθινόπωρο.

Καθότι τον χειμώνα τ’ αρνάκια θα αρχίσουν να κρυώνουν, να παγώνουν, να ψάχνουν τον επιούσιον.

***

Αντίλογος στον μονόλογο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι ο εκφυλισμένος εμφυλιοπολεμικός λόγος της ομάδας Τσίπρα.

Όμως ο πολακισμός ούτε θα ζεστάνει τα αρνάκια τον χειμώνα, ούτε θα μπορέσει να τα ταΐσει.

…………………………………………………………………………….

Η χώρα θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ήδη στην οργάνωση Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, αλλά αυτό είναι αδύνατον, όσο στα πράγματα της πατρίδας κουμάντο κάνουν εντολοδόχοι και ανδρείκελα.

(Για παράδειγμα, όσα λέγονται αυτές τις μέρες και προγραμματίζονται για τον τουρισμό, δείχνουν ασχετοσύνη, τσαπατσουλιά και τυχοδιωκτισμό) – κακό πακέτο οιωνών για τον (επ)ερχόμενο χειμώνα.

***

Στο ίδιο πνεύμα των εξαγγελιών (με τελικό αποδέκτη τις ελληνικές καλένδες) είναι και η κυβερνητική υπόσχεση για την εξυγίανση των ΜΚΟ. Εξυγίανση!! Σαν να λέμε ότι βρέθηκε το εμβόλιο, άμα τε και το φάρμακο για τον κορωνοϊό!

…………………………………………………………………………………..

(Κι ένα, ας το πούμε, παραλειπόμενο! Μετά από πολλά χρόνια επανεμφανίσθηκε στη δημοσιογραφική πιάτσα η ορολογία: «Κολέγιο των Επιτρόπων». Παρ’ ότι η λέξη «κολέγιο» έχει λάβει στα ελληνικά άλλες έννοιες, γνωστές, παρ’ ότι στα ελληνικά το «Σώμα των Επιτρόπων» αποδίδει πολύ καλά το colegium, είτε από αγραμματοσύνη, είτε από εξυπνακισμό, είτε για να «πουλήσουμεν μούρην», επανέρχονται ορισμένοι στο «Κολέγιο των Επιτρόπων» – προφανώς αυτή η ορολογία φαίνεται στους… κολίγους του ευρωλιγουρισμού, πιο σικ…!)…

Καθόλου σικ όμως ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα, «επίορκο»!

Και τούτο, διότι οι διαβεβαιώσεις του Αρχιτραπεζίτη για την επερχόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ωραιοποιημένες. Δεδομένο του παρελθόντος Στουρνάρα, και λίγα λέει ο «αφορισμένος» κ. Βαρουφάκης!

Πλην όμως, εις μάτην βοά ο Βαρουφάκης. Όταν μονόφθαλμοι (εμείς), εθελοτυφλούντες οδηγούμεθα από τυφλούς, πάλι θα πέφτουμε εν τω καιρώ τω δέονται απ’ τα σύννεφα της καταιγίδας που έρχεται…

***

 

Νέφη εξ Εσπερίας. Διότι τα εξ Ανατολών νέφη έχουν σκεπάσει το μισό Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το μισό Λιβυκό πέλαγος.

Είναι πάντως να απορεί κανείς! Με την Τουρκία καθηλωμένη στη Συρία, ασταθή στη Λιβύη και ακόμα πιο ασταθή στην οικονομία της, πώς γίνεται ο Ερντογάν να προβαίνει σε καθημερινούς λεονταρισμούς κατά των Ελλήνων;

Γίνεται! Διότι απέναντί του βρίσκει (εκ νέου) τον Κατευνασμό!

Παρά την επιτυχία της Ελλάδας στον Έβρο, και για το Προσφυγικό, και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Μητσοτάκης επέστρεψε γρήγορα στην πεπατημένη της εκτέλεσης «υποδείξεων και εντολών» – με τον Κατευνασμό μόνο όπλο, πάλι, στα χέρια του.

Έτσι, ο στριμωγμένος Ερντογάν μπορεί να εκτονώνει τις αποτυχίες του πάνω στην «καμπούρα» της Ελλάδας. Διότι γνωρίζει ότι εκτός από διαμαρτυρίες και δηλώσεις για διεθνή κατανάλωση, ουδέν άλλο επίφοβο στέκει στον δρόμο του.

http://sioualtec.blogspot.com