Νέα Τούμπα και για τους πολίτες

Νέα Τούμπα και για τους πολίτες

  • |

Το ‘ριξαν στη μελέτη καλοκαιριάτικα οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανά τον κόσμο, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση τον φάκελο 1.000 σελίδων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του νέου γηπέδου της ομάδας. Για τον σύλλογο, η κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου σταδίου, με ίδια κεφάλαια, όπως έχει εξαγγείλει ο Ιβάν Σαββίδης, συνιστά ένα τεράστιο βήμα στην εξέλιξή του, αλλά και μια ευκαιρία επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα καθώς, μία χρονιά μετά το ιστορικό νταμπλ, αποδείχθηκε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει απαλλαγεί από οργανωτικά προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος (πιο πρόσφατο παράδειγμα, η υπόθεση των ληγμένων καρτών υγείας).

Κώστας Πετρωτός

Δεν θα αλλάξει, όμως, μόνο το μέλλον του ΠΑΟΚ το νέο γήπεδο. Οι παρεμβάσεις του ΕΧΣ εκτείνονται σε έκταση σχεδόν 120 στρεμμάτων, κάτι που σημαίνει ότι θα επηρεάσει τη μορφή ολόκληρης της περιοχής, άρα και την καθημερινότητα των πολιτών της. Για όσους τη ζούνε καθημερινά, όπως ο γράφων, καθότι μόνιμος κάτοικός της, η περιοχή της Τούμπας «φωνάζει» ότι χρειάζεται παρεμβάσεις. Πυκνοκατοικείται από περίπου 100.000 κατοίκους, υπάρχει τρομερή κίνηση καθημερινά στους δρόμους. Ειδικότερα, η οδός Λαμπράκη είναι από τις πλέον πολυσύχναστες σε όλη τη Θεσσαλονίκη και έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τα καταστήματα εμπορίου και, κυρίως, εστίασης.

Σύμφωνα με το πλάνο κατασκευής της Νέας Τούμπας, θα υπάρχουν χώροι πρασίνου και αναψυχής, ενώ οι θέσεις πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν θα διατίθενται στους πολίτες τις μέρες που δεν θα υπάρχει αγώνας. Τα γύρω σχολεία, οι οδικοί είσοδοι από τον περιφερειακό, οι παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά μπαίνουν στην εξίσωση.

efsyn.gr/