Ζουν ανάμεσά μας…

Ζουν ανάμεσά μας…

  • |

Ευθύμης Ασημακόπουλος

A-
A+

Νομίζω πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει… συνηθίσει να δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις. Τις βίωσε στο πετσί του από παιδί. Ενας μαύρος γεννημένος στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω (και ελπίζω) πως πια δεν τον αγγίζουν όλα αυτά. Είναι ο νούμερο 1 πρεσβευτής της χώρας μας στον κόσμο, είναι σούπερ σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ και δεν θα έπρεπε να ασχολείται με τον κάθε τυχάρπαστο που δεν τον φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι και για να τον μειώσει, μιλά άσχημα για το χρώμα του δέρματός του.

Ομως η ιστορία που διέρρευσε χθες είναι άκρως τραγική. Διαβάσαμε κάποια tweets ενός Κωνσταντίνου Καλέμη. Που αποκάλεσε «μαϊμού» τον Γιάννη και «μαλάκα αράπη του κερατά». Τέτοια λόγια δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ο νεοναζί Μιχαλολιάκος, που κάποτε είχε πει για τον Αντετοκούνμπο ότι κουνάει τα χέρια του σαν χιμπατζής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Καλέμη είναι πως πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος. Και μάλιστα για εκπαιδευτικό. Είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ, σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας και το… καλύτερο: υπεύθυνος για την εκπαίδευση των προσφύγων στη Μαλακάσα! Σαν να λέμε ότι έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Κι εδώ επανέρχεται το ερώτημα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ποιοι έχουν τοποθετηθεί στα διάφορα πόστα; Μιλάμε για τη δική του (δια)κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ουδέποτε θα έλεγε κάτι τέτοιο. Δεν είναι ρατσιστής, το γνωρίζουμε. Ομως, πολλοί άνθρωποι που είναι στο δικό του κόμμα έχουν εμφανίσει τέτοιες τάσεις. Εχουμε δει κατά καιρούς και άλλες εμετικές αναρτήσεις, οπότε βγάζουμε το συμπέρασμα ότι τους ανέχτηκε όλους αυτούς για να πάρει την εξουσία.

Οσο για τον Καλέμη; Το προφίλ του στο Τwitter δεν υπάρχει πια. Σε λίγο θα μας πει ότι του το χάκαραν…

.efsyn.gr