Ο Μ.Π. τώρα και στο Παρίσι!

Ο Μ.Π. τώρα και στο Παρίσι!

  • |

Μέχρι τώρα εγώ ήξερα τον/την Μ.Μ. και τον/την Τ.Μ. Τα χρόνια εκείνα του Λυκείου twitter δεν είχαμε, μα είχαμε κι εμείς τα συνθηματικά μας. Οπότε αναλόγως πόσο μεγάλος «Μ» ήταν ο καθηγητής, έμπαινε μπροστά και το αντίστοιχο γράμμα: Μ=Μεγάλος/η και Τ=Τεράστιος/α. Αρα Μ.Μ. ή Τ.Μ. Ευτυχώς Τ.Μ. δεν είχαμε πολλούς. Εναν μόνο, που με το που τον έβλεπες, έχανες κάθε θέληση για ζωή. Ενώ εμείς τότε… στα ντουζένια μας!

Νόρα Ράλλη

Κάπως έτσι, ντουζενιάτος, φαίνεται να «ξύπνησε» κι ο δημαρχέσος μας, σαν αποφάσισε να κάνει τον δικό του Μ.Π. Που αντί για «Μεγάλη Πατάτα» τον λέει «Μεγάλο Περίπατο». Ακόμα και η ονομασία μού θυμίζει χούντα, αλλά ας πούμε ότι είμαι εγώ η υπερβολική.

Ενώ άλλοι συνάδελφοι είναι, όσο να πεις, πιο… μετρημένοι. Διαβάζω τίτλο είδησης: «Μεγάλος Περίπατος και στο Παρίσι». Κοίτα, σκέφτομαι, που ζηλέψαν οι Γάλλοι τα χουντογλαστρόνια του Μπακογιάννη. Ελα όμως που η είδηση καμία σχέση δεν είχε με αυτό που άφηνε να εννοηθεί ο τίτλος. Διόλου χαρούμενοι δεν είναι οι Παριζιάνοι, που τους παίρνουν κι άλλες λωρίδες για ποδηλατόδρομο, καθώς και δεν έχουν πού να παρκάρουν και κάνουν μια αιωνιότητα και μία μέρα στο τιμόνι και όσοι εργάζονται κέντρο αλλά μένουν εκτός σιχτιρίζουν καθημερινά. Ακόμα και για τους ίδιους τους ποδηλάτες και τους πεζούς είναι επικίνδυνο, σου λέει: ένα ατύχημα να γίνει, δεν έχεις λωρίδα να σταματήσεις. Φτιάξε πρώτα τις δημόσιες συγκοινωνίες, σου λέει, και μετά κάνε μου Μ.Π.

Οι Γάλλοι τα λεν αυτά, όχι εγώ. Εγώ είπαμε, είμαι υπερβολική και τα βλέπω όλα ως μία… Τ.Μ.!

.efsyn.gr