Καλά ξεμπερδέματα!

Καλά ξεμπερδέματα!

  • |

Οταν ακούς και ξεκινάει ο άλλος με το ρήμα «θυμάμαι», αυτό συνήθως σημαίνει πως μάλλον απέχει αρκετά (ίσως και ικανά) από αυτό που «θυμάται»… Θυμάμαι, λοιπόν, ότι ως μαθήτρια στο Λύκειο, είχαμε κάνει μια κατάληψη, ούτε και είχα καταλάβει γιατί. Και σαν έληξε, μπήκε ένας καθηγητής στην τάξη κι άρχισε να επιπλήττει όσους ήταν μπροστάρηδες στην κατάληψη για το ότι τη σταμάτησαν. Εξαλλη είχα γίνει τότε και, θυμάμαι, πως είχα σηκωθεί κι είχα πει στον συμμαθητή μου: Παιδάκι μου, ηλίθιος είσαι; Πώς επιτρέπεις να σου «δίνει γραμμή» ο οποιοσδήποτε για δικές σου αποφάσεις;

Νόρα Ράλλη

Περιττό να πω ότι με μίσησαν και οι δυο τους: καθηγητής και συμμαθητής. Ωστόσο αδυνατούσα ν’ ανεχτώ εξωτερικές παρεμβάσεις, και μάλιστα μπροστά σ’ όλη την τάξη, για θέματα που αποφασίζαμε οι ίδιοι οι μαθητές.

Από τότε έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια, μα απ’ το μυαλό μου το περιστατικό δεν έφυγε ποτέ. Το μαθητικό κίνημα έγινε πραγματικά κίνημα στα τέλη του 2000 και από τότε μήτε και ξέρω τι συμβαίνει. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως η Ν.Δ. με τον πρωθυπουργό της και τους υπουργούς της έχει βάλει τα παιδιά στο στόχαστρο: μία με τις πλατείες, μία με τις μάσκες, μία με τις τιγκαρισμένες τάξεις.

Βρε, έχετε ιδέα τι θα πει πιτσιρικαρία; Ετσι και κάνει και σας αρχίσει στις καταλήψεις, που της έχετε αλλάξει τον αδόξαστο, δεν σας σώζει μήτε Χρυσοχοΐδης μήτε Καμερέως. Ηδη έχουν ξεκινήσει στην περιφέρεια. Από τους πιτσιρικάδες θα τον βρείτε τον μάστορά σας. Και εξηγούμαι (α λα Χατζηχρήστος στον «Μπακαλόγατο»): εγώ μαζί τους θα είμαι στο «όαααα!».

/www.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.