Μασκοφόροι

Μασκοφόροι

  • |

Εκεί που η σημερινή κυβέρνηση με απαράδεκτους τρόπους έσπευσε να τροποποιήσει τους νέους Ποινικούς Κώδικες με μοναδικό στόχο να τιμωρούνται ακόμα πιο αυστηρά οι περίφημοι «κουκουλοφόροι» και όσοι καλύπτουν τα πρόσωπά τους στις διαδηλώσεις, ήρθε η πανδημία και έφερε τα πάνω κάτω. Τώρα τιμωρούνται εκείνοι που δεν καλύπτουν τα πρόσωπά τους και δεν φορούν μάσκα ακόμα και την ώρα που τους πνίγει ο Μ. Χρυσοχοΐδης στα δακρυγόνα.

Αντα Ψαρρά

Ποιος μπορεί να μιλήσει για κουκουλοφόρους ταραξίες όταν δεν αναγνωρίζει στον δρόμο ούτε τους φίλους του; Βέβαια κι εδώ φρόντισε το επιτελικό κράτος ποινικοποιώντας εκτός Συντάγματος και τις συναθροίσεις, αλλά δύσκολα ακόμα και ο φακός από τις κάμερες της αστυνομίας και των ΜΜΕ μπορεί να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα. Οι συλλήψεις που γίνονται συνήθως στον σωρό είναι πλέον πολύ πιθανό να αποκαλύψουν ακόμα και πρόσωπα υπεράνω υποψίας αντί για «σεσημασμένους» αντιεξουσιαστές και να γελάσει μετά ο κάθε πικραμένος.

Η πανδημία αναγκάζει τους πολίτες να ζουν κρυμμένοι κάτω από τις μάσκες που κρύβουν πολύ καλύτερα τα χαρακτηριστικά τους από τις κουκούλες. Αυτό εξάλλου έπαθε προφανώς και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» και μπερδεύτηκε εξαπολύοντας επίθεση στον κόσμο έξω από το Εφετείο και στα παιδιά έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ηταν όλοι κουκουλοφόροι!

.efsyn.gr