Απειθαρχία, ή αντίσταση του αληθινού ποδοσφαίρου;

Απειθαρχία, ή αντίσταση του αληθινού ποδοσφαίρου;

  • |

Συχνή ήταν η σχετική αναφορά σε όλη τη διάρκεια της «κρίσης Μέσι», όπως μεταξύ άλλων ονομάστηκε η πρόσφατη περίοδος έντασης στις σχέσεις του πλέον σύγχρονου Μεσσία της μπάλας με την Μπαρτσελόνα. Αλλά και τώρα που… κακήν κακώς επέστρεψε. Ο ισπανικός Τύπος, γενικότερα συνάδελφοι όπου Γης, θυμίζουν-αναλύουν την απόρριψη ιδιαίτερα των πλέον πρόσφατων προπονητών της Μπάρτσα από τον Αργεντινό.

Σπύρος Τσάμης

Και σου ‘ρχεται να -τους- πεις το -ναι- αυτονόητο. Δηλαδή ότι και βέβαια καλό-επιβεβλημένο είναι το πρωτόκολλο συμπεριφοράς, αλλιώς η πειθαρχία εντός της ομάδας, την υπαγορεύει άλλωστε η έννοια «ομάδα». Αλλά επίσης σεβαστή, αν όχι αποδεκτή-αναγκαία, είναι η αδυναμία των παικτών ολκής, χαρίσματος όπως του Μέσι, ας το πούμε απλά λόγω της μπάλας που ξέρουν, να μην μπορούν να ακούν οτιδήποτε από τον προπονητή τους. Να αντιδρούν όταν καλούνται να εφαρμόσουν εντός γηπέδου τακτικές που στόχο έχουν μόνο το αποτέλεσμα ώστε κυρίως οι προπονητές να σώσουν το κεφάλι τους και όχι το εμπνευσμένο ποδόσφαιρο που οι ίδιοι, οι παίκτες που σφύζουν από ταλέντο, εκπροσωπούν-αναδεικνύουν.

Αν θέσουμε ως κριτήριο την πεποίθηση πως η ωραιότητα του ποδοσφαίρου είναι η προσφορά θεάματος που σαγηνεύει και όχι η άγρα βαθμών με κάθε αγωνιστική μέθοδο. Το πρώτο ενδεχόμενο έχει αποδειχτεί σε όλες τις εποχές πως, με κατάλληλη τεχνική υπόδειξη, δεν αναιρεί την ικανότητα βαθμολογικού κέρδους. Οσοι αγαπούν (-με) το αληθινό ποδόσφαιρο το ονομάζουμε και «αντίσταση» εκ μέρους των… Μέσι-φάρων στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία!

efsyn.gr