ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

  • |

Στη συνέλευση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας παρευρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σκιαδαρέσης, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής, Γιώργο Παπαχριστόπουλο και τα στελέχη της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Γιώργο Γεωργόπουλο και Σούλα Τασσινού.

Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στην απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Σκιαδαρέσης στην τοποθέτησή του δήλωσε πως η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ κατήγγειλε την περιφρόνησή τους από την κυβέρνηση και την απουσία της περιφερειακής Αρχής.

Ο επικεφαλής της «Νέας Δυτικής Ελλάδας», ανέφερε πως η παράταξη έχει ήδη καταθέσει επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τους αγρότες, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών, να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Αγροτικό πετρέλαιο, να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και κυρίως, να ενισχυθούν οι έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Η Δυτική Ελλάδα είναι μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Ακόμη και τα περιφερειακά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθίστανται αναποτελεσματικά λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού τους και της αδυναμίας προτεραιοποίησης των αναγκών. Οι αγρότες στερούνται σημαντικών πόρων ειδικά σε μια περίοδο που το εισόδημά τους δοκιμάζεται καθημερινά από το υψηλό κόστος παραγωγής, την έλλειψη εργατικών χεριών, την ανεξέλεγκτη εισαγωγή προϊόντων, αλλά και την ακρίβεια», τόνισε ο κ. Σκιαδαρέσης.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος