Με το ΠΑΣΟΚ ο Αντωνόπουλος

Με το ΠΑΣΟΚ ο Αντωνόπουλος

  • |

«Δεν χρειάζομαι διαπιστευτήρια γνωριμίας μαζί σας . Όλοι σας ξέρετε πως δεν ανήκω στους επαγγελματίες της πολιτικής. Όλοι ξέρετε πως ούτε έχω, αλλά και ούτε ανήκω σε μηχανισμούς , κάστες και μικροκομματικές φατρίες. Προσέφερα και  προσφέρω , ακόμη και μέσα από τα λάθη μου, ανιδιοτελώς», δήλωσε ο Βασίλης Αντωνόπουλος δημοσιοποιώντας την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.. Ολόκληρη η ανακοίνωση  έχει ως εξής:

Φίλες και Φίλοι,

Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την πατρίδα και την κοινωνία μας, στρατεύομαι για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα από το ψηφοδέλτιο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος ,  του οποίου και ζητώ την υποστήριξη  με τη ψήφο σας.

Όλοι γνωρίζουμε  πως η επόμενη μέρα από τις εκλογές θα είναι δύσκολη. Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, αυτή τη φορά με τη σφραγίδα και την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , θέτει βαριά τη σκιά του πάνω στις ζωές όλων μας. Απαιτείται να μιλάμε στη γλώσσα της αλήθειας-αυτής που μίλησε το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα  της κρίσης στη χώρα μας –δίχως διφορούμενες θέσεις , λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις εύκολων λύσεων. Τέτοιες δόθηκαν  αφειδώς στις εκλογές του Ιανουαρίου και είδαμε που κατέληξαν μέσα σε έξι μήνες. Βάθυναν την κρίση, διόγκωσαν την ανεργία, έφεραν 650 χιλιάδες  νέα λουκέτα  μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα πρέπει να σημάνει γενικό συναγερμό στο πολιτικό μας σύστημα και στις  παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Η αυτοκριτική  και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης που μας αναλογεί είναι αναγκαία, έχει  γίνει  από την πλευρά μας, αλλά δεν αρκεί μόνη της.

Η ανάταση και ανασυγκρότηση της χώρας  δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, δεν θα γίνει κατορθωτή με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν  και κυρίως είναι αδύνατο να υλοποιηθεί  από ένα και μόνο πολιτικό φορέα.

Μόνο μία κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας των ευρύτερων  προοδευτικών  δυνάμεων  μπορεί  να βάλει  τέλος στα μνημόνια και να  μας βγάλει το συντομότερο δυνατό στο ξέφωτο της  ουσιαστικής ανάπτυξης , με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη για το λαό μας.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.

Φίλες και Φίλοι

Δεν χρειάζομαι διαπιστευτήρια γνωριμίας μαζί σας . Όλοι σας ξέρετε πως δεν ανήκω στους επαγγελματίες της πολιτικής. Όλοι ξέρετε πως ούτε έχω, αλλά και ούτε ανήκω σε μηχανισμούς , κάστες και μικροκομματικές φατρίες. Προσέφερα και  προσφέρω , ακόμη και μέσα από τα λάθη μου, ανιδιοτελώς.

Το  ίδιο πράττω και τώρα, δίχως ανταποδοτικότητα.

Γι’ αυτό και μπορώ με καθαρό βλέμμα, να σας καλέσω ακούγοντας όπως πάντα την κριτική σας, να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ