Ενθουσιώδης υποδοχή του Γ. Βαρεμένου στην Βόνιτσα:  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την περιφέρεια»

Ενθουσιώδης υποδοχή του Γ. Βαρεμένου στην Βόνιτσα: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την περιφέρεια»

  • |

 

Στους κατοίκους της Βόνιτσας μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος. Αναπτύσσοντας τα μεγάλα επίδικα των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Βαρεμένος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό για αλλαγή δεν είναι, όπως μας κατηγορούν κάποιοι, ένα απλό σύνθημα -και μάλιστα “κλεμμένο!”-, αλλά το ουσιαστικό διακύβευμα για την αναστροφή της παρακμής στην οποία οδηγεί την χώρα η καταστροφική πολιτική του νεο-μητσοτακισμού.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα, υπογράμμισε στους συγκεντρωμένους ο κ. Βαρεμένος, με την περιφέρεια να μαραζώνει οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά. Ειδικά η Αιτωλοακαρνανία βιώνει πλέον μία πρωτοφανή συρρίκνωση της βασικής της πηγής εισοδήματος που είναι η πρωτογενής παραγωγή. Η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία πλήττονται, από την πανδημία και μετά, από την δυσβάσταχτη έκρηξη του κόστους παραγωγής. Οι τιμές των λιπασμάτων, της ενέργειας και του αγροτικού πετρελαίου, των ζωοτροφών γνωρίζουν εκρηκτική αύξηση και η κυβέρνηση της ΝΔ παρακολουθεί αδιάφορη. Μόνο με γενναίες πολιτικές στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, σαν κι αυτές που δεσμεύεται να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μπορεί να δοθεί ώθηση στην επανεκκίνηση της οικονομίας της περιφέρειας, ειδάλλως τα χωράφια και τα κοπάδια θα ερημώσουν. Η κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, οι επιδοτήσεις του κόστους παραγωγής από το ΠΑΑ και η χορήγηση μικροπιστώσεων με ευνοϊκούς όρους θα είναι τα πρώτα άμεσα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παράλληλα, η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να απαλλάξει τους δανειολήπτες από την πνιγηρή θηλιά που τους απειλεί με απώλεια της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γής και της επαγγελματικής στέγης, παγώνοντας άμεσα τους αντίστοιχους πλειστηριασμούς και νομοθετώντας ένα νέο πλαίσιο βιώσιμης αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους.

Τέλος, ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεση πάταξη της αισχροκέρδειας και της αχαλίνωτης ακρίβειας στα είδη διατροφής, με μείωση του ΦΠΑ στο 6% και τον μηδενισμό του στα πολύ βασικά αγαθά (π.χ. παιδικές τροφές). Αυτό σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στον βασικό αλλά και τον μέσο μισθό, θα ανακουφίσει άμεσα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και θα στηρίξει την αγοραστική δύναμη που η πολιτική Μητσοτάκη την έχει μειώσει τον τελευταίο χρόνο κατά 7,4 %, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Και ο κ. Βαρεμένος κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους και κυρίως στην νέα γενηά, για συμμετοχή στις εκλογές, ώστε η νίκη να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και από την 22α Μαΐου μία προοδευτική κυβέρνηση να πιάσει δουλειά για την ανόρθωση της χώρας.

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.