Επιταχύνεται η υλοποίηση του Open Mall στο Δήμο Αμφιλοχίας μετά την υπογραφή σύμβασης υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου

Επιταχύνεται η υλοποίηση του Open Mall στο Δήμο Αμφιλοχίας μετά την υπογραφή σύμβασης υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου

  • |

 

Σε τροχιά εκκίνησης βρίσκεται το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Αμφιλοχίας, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, στο γραφείο Δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργου Κατσούλα μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ακαρνανίας Απόστολου Αυγερινού, εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και στελεχών της εταιρείας LEVER Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει το ρόλο του Συμβούλου Υλοποίησης της Πράξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εταίρων του έργου, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών, μιας και ξεπεράστηκαν προβλήματα και δυσλειτουργίες που είχαν προκύψει κατά τις διαδικασίες υλοποίησης από τον κεντρικό σχεδιασμό. Κατάληξη της συνάντησης ήταν η σύναψη σύμβασης με την εταιρεία LEVER A.E., η οποία θα παρέχει υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την υλοποίηση του έργου. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γεώργιος Κατσούλας, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Θεοδώρα Πατρινούδη, η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας Γεωργία Γαλαζούλα, η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας Μαρία Θεοδώρου, το στέλεχος του τμήματος Προμηθειών Γεώργιος Καψάλης, ο Υπεύθυνος Έργου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Ρόμπολας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ακαρνανίας Απόστολος Αυγερινός,  και στελέχη της εταιρείας LEVER A.E.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καταγράφηκαν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα, σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ύπαρξη άριστης συνεργασίας μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου. Επισημάνθηκε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι μελέτες του έργου, έτσι ώστε με την ολοκλήρωσή τους, να κινηθούν οι διαδικασίες για να περάσει στη φάση της κατασκευής.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας» ανέρχεται σε 1.752.800,00 ευρώ, και περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με:

 

·         Την ανάπλαση του δημοσίου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης της Αμφιλοχίας. Ειδικότερα η περιοχή εφαρμογής περιλαμβάνει τους πιο εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης που είναι η Χαβίνη, η Καραπάνου, η Νικολάου Στράτου

·         Την εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης», όπως έξυπνες κλιματιζόμενες στάσεις, έξυπνα παγκάκια, έξυπνο ηλιακό parking ποδηλάτων και η δωρεάν παροχή wifi στην περιοχή παρέμβασης

·         Παρεμβάσεις στις όψεις συμμετεχόντων καταστημάτων, με σκοπό τη αναβάθμιση και αισθητική τους ενοποίηση.

 

Η Πράξη υλοποιείται από τον Δήμο Αμφιλοχίας, σε συνεργασία το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΤΠΑ.