ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Φ.Σ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Φ.Σ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

  • |

 

Το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τελεί υπό κατάληψη!

Στο τμήμα μας εδώ και 2 χρόνια είναι σε εξέλιξη καταγγελίες εις βάρος καθηγητή, η πρώτη για σεξουαλική παρενόχληση σε διδακτορική φοιτήτρια και η δεύτερη για εργοδοτική αυθαιρεσία και εξώθηση σε παραίτηση διδακτορικής φοιτήτριας που κατέθεσε υπέρ της πρώτης καταγγέλουσας. Τα πορίσματα και των δύο ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση), τα οποία δεν έχουν ενοχοποιήσει τον κακοποιητή καθηγητή, καταδεικνύουν ότι οι υπάρχοντες θεσμοί έχουν μοναδικό μέλημα την προστασία της «εικόνας του Πανεπιστημίου», την προστασία των μεγαλοκαθηγητάδων που παίρνουν 200 χιλιάδες χρηματοδότηση για έρευνα, την προστασία ουσιαστικά των κερδών και των εσόδων του Πανεπιστημίου και των τμημάτων.

Ύστερα από πολλές κινητοποιήσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου και χωρίς να αλλάζει τίποτα όλο αυτό το διάστημα, την Τετάρτη 01/03 πραγματοποιήσαμε Γενική  Συνέλευση και πήραμε αγωνιστική απόφαση την οποία και μεταφέραμε στην Συνέλευση των καθηγητών/ καθηγητριών. Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε κακοποιητές για καθηγητές και ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνσή του. Με περίσσιο θράσος, ο καθηγητής τοποθετήθηκε στην Συνέλευση των καθηγητών/ καθηγητριών, μπροστά στους φοιτητές και τις φοιτήτριες λέγοντας πως είναι αθώος και ουδέποτε έχει κακοποιήσει. Από σήμερα 3/3 το Βιολογικό τελεί υπό κατάληψη! 2 χρόνια μετά και αφού οι θεσμοί του Πανεπιστημίου έχουν αποτύχει παταγωδώς, ως Φοιτητικός Σύλλογος παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Απαιτούμε την εδώ και τώρα απομάκρυνσή του Γεώργιου Αγγελή, του κακοποιητή καθηγητή, από την σχολή μας, από κάθε σχολή, και συνολικά από τον ακαδημαϊκό χώρο!

Δεν θα σωπάσουμε άλλο για χάρη του project, του διδακτορικού, της εργασίας. Καμία εκμετάλλευση και παρενόχληση δεν είναι ανεκτή. Διανύουμε μία περίοδο όπου καθημερινά δημοσιοποιούνται περιστατικά έμφυλης βίας, γυναικοκτονιών, βιασμών και κακοποιήσεων. Περιστατικά που δεν αυξήθηκαν τώρα, τώρα όμως η κοινωνία τα αντιπαλεύει!

Ταυτόχρονα, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας εντείνεται όλο και περισσότερο. Καλούμαστε να σπουδάσουμε σε ένα Πανεπιστήμιο που απομαζικοποείται συνεχώς με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και των διαγραφών πετώντας εκτός το πιο πληττόμενο κομμάτι της νεολαίας, που την ώρα που οι ανάγκες των φοιτητών/ φοιτητριών υποχρηματοδοτούνται δίνονται λεφτά για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, που ψηφίζουν νόμους που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα και την εργασιακή προοπτική της νέας γενιάς, που δεσμεύονται ότι θα αναθεωρήσουν- καταργήσουν το άρθρο 16 (δημόσια δωρεάν παιδεία, τέχνη, επιστήμη). Σε ένα Πανεπιστήμιο που γίνεται προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κάθε πτυχής του, που λύνει και δένει για τα συμφέροντα της αγοράς και των επιχειρήσεων. Αυτή η πολιτική που ιδιωτικοποιεί την δημόσια δωρεάν παιδεία, είναι η ίδια πολιτική που ιδιωτικοποιεί το ρεύμα και εκτοξεύει τις τιμές, είναι η ίδια που ιδιωτικοποιεί τις μεταφορές και προκαλεί τραγικά εγκλήματα δεκάδων νεκρών.

Ο μόνος τρόπος για να πάει η κατάσταση αλλιώς είναι μέσα από τον μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα μας!

 

  • Προχωράμε σε δράσεις εντός του τμήματος Βιολογίας που τελεί υπό κατάληψη!
  • Καλούμε την Τετάρτη 08/03 σε κατάληψη της Πρυτανείας, κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 11.00 και πορεία στις 18.00 από την πλατεία Γεωργίου!
  • Καλούμε φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία, φορείς να στηρίξουν τον αγώνα μας!

 

Πρώτα μας λέτε σπάστε την σιωπή

και ύστερα καλύπτετε

τον κάθε Αγγελή!              

     

           

Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή,

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.