ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

  • |

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον προηγούμενο μήνα το Δ.Σ. ΤΟΥ Νοσοκομείου κατόπιν ηλεκτρονικού μηνύματος από την 6η ΥΠΕ πήρε απόφαση και μετέτρεψε 5 θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών σε 4 θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτικής.

Ο Σύλλογος μας, έχοντας στη κατοχή του έγγραφο της απόφασης αυτής που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, την επομένη μέρα έκανε παράσταση στην Αν. Διοικήτρια και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα σε νέα συνεδρίαση.

Όμως την επομένη μέρα με έκπληξη είδαμε αναρτημένη στη Διαύγεια άλλη απόφαση με το ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου με την προηγουμένη απόφαση που καταργούσε 15 θέσεις διάφορων ειδικοτήτων  για να συστήσει 2 θέσεις ΠΕ και 10 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής  βάζοντας ως κριτήριο το οικονομικό ισοδύναμο και όχι τις ανάγκες. Οι θέσεις που εισηγείται να καταργηθούν είναι 2 ΠΕ Μηχανικών, 1 ΤΕ Εργοθεραπείας, 1 ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, 2 ΔΕ Τηλεφωνητών, 5 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, και 4 ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού (Τραυματιοφορείς-Βοηθοί Θαλάμου). Όλα αυτά χωρίς εισήγηση των αντίστοιχων υπηρεσιών όπως είχε η άλλη απόφαση παρά μόνο ένα έγγραφο του τμήματος προσωπικού.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ;;;; Και οι δυο αποφάσεις υποτίθεται ότι πάρθηκαν την ίδια μέρα!!! στην ίδια συνεδρίαση!!!!!!και έχουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου!!!!!!! Χωρίς καμία να είναι ορθή επανάληψη της άλλης !!!! και ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την   συμμετοχή σε όλο αυτό  των υποτίθεται  «εκπροσώπων» των Εργαζομένων .

Ως Σύλλογος πέρα από το αν όλη αυτή η πρακτική είναι σύννομη ή όχι (κάτι που θα το αναζητήσουμε) θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

H προσπάθεια να καλυφθεί όλο αυτό πίσω από επιχειρήματα πέριξ αναβάθμισης είναι τουλάχιστον αστεία και αποτυχημένη. Οι θέσεις αυτές που θέλουν να συστήσουν μπορούν κάλλιστα να συσταθούν χωρίς να γινεί κατάργηση καμίας άλλης θέσης με βάσης τα όρια που δίνει το ΠΔ 86/89. Οι συνάδελφοι επικουρικού που υπηρετούν σε αυτές τις υπό σύσταση θέσεις είναι τελείως απαραίτητοι για τη ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Για αυτό πάγια θέση μας είναι η μονιμοποίησή τους. Το  ότι οι προσλήψεις τους έχουν εξαγγελθεί τόσες φορές αλλά ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί δείχνει και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Όμως το ίδιο απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία είναι και οι  θέσεις που καταργούνται. Δεν υπάρχει νομίζουμε άνθρωπος που να μην συμφωνεί.                                 Τότε γιατί γίνεται;; Μα για να ανοίξει ο δρόμος, λόγω των αναγκών που θα δημιουργηθούν να μπουν ιδιωτικές εταιρίες μέσα και να πραγματοποιηθεί αυτό που η κυβέρνηση επιδιώκει τόσο τώρα με όλα αυτά, όσο και με παλιότερες προσπάθειές της όπως τα ΚΕΝ, οι κλειστού τύπου προϋπολογισμοί, οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων κλπ. Δηλαδή η αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΕΣΥ από ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ σε ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ με ιδιωτικά κριτήρια. Αυτό δείχνει και το επιχείρημα του «οικονομικού ισοδύναμου» που επικαλούνται και φανερώνει τις προθέσεις τους. Ναι μεν τα χρήματα που θα καταβάλει το κράτος  σαν μισθοδοσία θα είναι ίδια αλλά την ίδια στιγμή θα ΠΛΗΡΩΝΕΙ παραπάνω χρήματα στους αγαπημένους της εργολάβους. ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ  ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

Σαν Σύλλογος ζητάμε :

·        Tην ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης .

·        Την αλλαγή του Οργανισμού με βάση τις πραγματικές  ανάγκες που υπάρχουν.

·        Tην παραμονή όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο (επικουρικοί, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων τους, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες λειτουργίας.

·        Την αυτονόμηση των Νοσοκομείων όπως επανειλημμένα  έχει εκφραστεί από όλους τους φορείς του Νομού.

Τέλος από όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να είναι σε επιφυλακή και να αποτρέψουνε την προσπάθεια αλλαγής του ρόλου του ΕΣΥ μέσω τέτοιων πρακτικών.