Λαικη Συσπείρωση ξηρομερου

Λαικη Συσπείρωση ξηρομερου

  • |

Ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους, τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές, για τον αγώνα που έδωσαν με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νεολαίους, επιστήμονες και συνταξιούχους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια.

Χαιρετίζουμε τους νέους ψηφοφόρους που, ξεπερνώντας τα διλήμματα, μηχανισμούς χειραγώγησης και εξαγοράς, αντιστάθηκαν στους πολιτικούς εκβιασμούς και στις ψεύτικες υποσχέσεις, στις πιέσεις κάθε είδους και σε ταξίματα από καθοδηγούμενα επιχειρηματικά και προσωπικά συμφέροντα, κι έριξαν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στο Δήμο με 517 ψήφους και 5,35% εξέλεξε 1 δημοτικό σύμβουλο και στην Περιφέρεια με 1.062 ψήφους και 11% στο Δήμο Ξηρομέρου εξέλεξε 2 συμβούλους στο περιφερειακό συμβούλιο από την Αιτωλοακαρνανία. Ο αρνητικός συσχετισμός παραμένει σε Δήμο και Περιφέρεια. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στήριγμα του λαού, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, και στους αγώνες των εργαζομένων μέσα και έξω από τα συμβούλια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσε πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και ήταν παρούσα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, όταν όλοι οι άλλοι φυγομαχούσαν και παράλληλα συμφωνούσαν στην κυρίαρχη πολιτική και η μόνη τους διαφωνία ήταν προσωπική και στο μίγμα διαχείρισης. Αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης μέσα και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ως ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς. Τα δύσκολα είναι μπροστά για το λαό.

Το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή στο δήμο μας θα κληθεί να βάλει πλάτη για μια φορά ακόμα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ που μετατρέπει την τοπική διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Πριν λίγες μέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης  σε όλους και όλες, σε όλο τον προοδευτικό κόσμο που οδηγήθηκε στην απογοήτευση των ψευδαισθήσεων και αυταπατών των αστικών κομμάτων και των παρατάξεων που τους στήριξαν και τα στηρίζουν.

Η ελπίδα για το λαό είναι ο δρόμος της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των εργατικών λαϊκών αγώνων σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα.

Συνεχίζουμε δυναμικά για τις μάχες του επόμενου διαστήματος για τις πραγματικές ανάγκες του λαού, των δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου, τα πραγματικά συμφέροντα των οποίων θα υπηρετήσουμε και με την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου και στην Περιφέρεια.