Καταγγέλλουν τον Μπολσονάρου ότι καταστρέφει τον Αμαζόνιο

Καταγγέλλουν τον Μπολσονάρου ότι καταστρέφει τον Αμαζόνιο

  • |

Οικολογικές οργανώσεις καταγγέλλουν τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζ. Μπολσονάρου για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Το 2020 η καταστροφή του μεγαλύτερου τροπικού δάσους παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 9,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 11.088 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βάσει των στοιχείων της εθνικής διαστημικής υπηρεσίας της Βραζιλίας (Inpe). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που έχει αποψιλωθεί σε διάρκεια ενός έτους μετά το 2008, όταν είχαν καταστραφεί 12.911 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το δάσος του Αμαζονίου.

“Εξαιτίας της αποψίλωσης αυτής η Βραζιλία είναι μάλλον η μοναδική χώρα με υψηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου η οποία κατάφερε να αυξήσει τις εκπομπές της στη διάρκειας μιας χρονιάς που η παγκόσμια οικονομία είχε παραλύσει”, εκτίμησε το Παρατηρητήριο του Κλίματος, μια ομάδα μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Βραζιλία.

“Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπολσονάρου για την ανάπτυξη του Αμαζονίου αποτελεί επιστροφή στη μαζική αποψίλωση του παρελθόντος. Είναι ένα αναχρονιστικό σχέδιο το οποίο απέχει πολύ από τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση”, επεσήμανε ο Κρίστιαν Ματσέτι, εκπρόσωπος της Greenpeace σε ανακοίνωσή του.

http://artinews.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.