Υγειονομικός στις ΗΠΑ με σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο της Pfizer

Υγειονομικός στις ΗΠΑ με σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο της Pfizer

  • |

Τρίτο περιστατικό εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο της Pfizer-Biontech καταγράφεται με τον ασθενή αυτή τη φορά να είναι υγειονομικός υπάλληλος στην Αλάσκα των ΗΠΑ.

Όμως μεταδίδουν οι New York Times το άτομο αυτό δεν είχε ιστορικό αλλεργίας σε φαρμακευτικές ουσίες, ενώ νοσηλεύτηκε για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται τρία άτομα που έχουν δει τις επίσημες αναφορές για την υγεία του ασθενούς, ο οποίος παραμένει υπό παρακολούθηση.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό, καθώς μέχρι τα τέλη του χρόνου αναμένεται να λάβουν το εμβόλιο τουλάχιστον δύο εκατομμύρια Αμερικανοί.

Το περιστατικό αυτό, όμως, σε συνδυασμό με τις δύο αλλεργικές αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί στη Βρετανία, δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία στις αρχές για ενδεχόμενες σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι οι κλινικές δοκιμές της Pfizer που έγιναν σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους δεν κατέγραψαν σημαντικές παρενέργειες, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους εθελοντές ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν πυρετό, άλγος και άλλα μικρά συμπτώματα.

http://sioualtec.blogspot.com/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.