Τούρκοι φοιτητές: «δεν θα κατεβάσουμε τα μάτια»

Τούρκοι φοιτητές: «δεν θα κατεβάσουμε τα μάτια»

  • |

Oι μπάτσοι τους ζητάνε «να κοιτάνε κάτω». Γιατί η απέχθεια εναντίον των φασιστών αποτυπώνεται και στο βλέμμα. Γιατί η υποταγή πρέπει να δηλώνεται και με το βλέμμα που σέρνεται στο χώμα…

159 φοιτητές συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, όπου πάνω από χίλιοι φοιτητές διαδήλωναν, ζητώντας την παραίτηση του πρύτανη Μελίχ Μπουλού, που διόρισε ο ίδιος ο Ερντογάν. Οι συλλήψεις έγιναν λίγες ώρες μετά από την άγρια ​​επίθεση του Τούρκου Προέδρου ενάντια στο κίνημα LGBT.

«Το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου ήταν εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και των συντηρητικών υποστηρικτών του…», επισημαίνει η Carlotta Gall, ανταποκρίτρια των New York Times στην Τουρκία.

Όταν έγινε η επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα όπως «έξω η αστυνομία», «τα πανεπιστήμια είναι δικά μας».

Οι συλλήψεις των φοιτητών εντείνουν την αγανάκτηση στην Τουρκία εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν.

Το tag «δεν θα κατεβάσουμε τα μάτια», που παραπέμπει στη διαταγή των αστυνομικών προς τους φοιτητές «να κοιτάνε κάτω», είναι πλέον από τα πιο δημοφιλή μεταξύ των τούρκων χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

http://artinews.gr