Οι ρατσιστές εξώθησαν τον 20χρονο Σεΐντ Βιζίν στην αυτοκτονία

Οι ρατσιστές εξώθησαν τον 20χρονο Σεΐντ Βιζίν στην αυτοκτονία

  • |

Αυτό το παιδί δεν υπάρχει πια. Ο 20χρονος Σεΐντ Βιζίν από την Αιθιοπία έβαλε τέλος στη ζωή του. Aυτοκτόνησε. Για την ακρίβεια τον δολοφόνησαν οι ρατσιστές που τον κατηγορούσαν για την ανεργία των… νέων στην Ιταλία!

Σε γράμμα του ο Σεΐντ έγραψε: «Όταν ήμουν μικρός με αγαπούσαν όλοι. Όλοι μου απευθύνονταν με σεβασμό και περιέργεια. Τώρα είναι σαν να ανατράπηκαν όλα. Είχα καταφέρει να βρω δουλειά, αλλά αναγκάστηκα να την εγκαταλείψω διότι πολλοί άνθρωποι – ιδίως ηλικιωμένοι – δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσω και με θεωρούσαν και υπεύθυνο για το ότι πολλοί Ιταλοί νέοι (λευκοί) δεν βρίσκουν δουλειά».

Ο Σεΐντ Βιζίν είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και είχε υιοθετηθεί από μικρή ηλικία στην Ιταλία. Επί δυο χρόνια είχε παίξει στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά πριν από λίγο καιρό είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στις σπουδές του. Σύμφωνα με όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύριο ρόλο στην αυτοκτονία του Σεΐντ, έπαιξε ο ρατσισμός πολλών ανθρώπων με τους οποίους ερχόταν σε επαφή.

«Μια χώρα η οποία ωθεί έναν νέο σε αυτή την ακραία πράξη, είναι μια χώρα που χρεοκόπησε», δήλωσε ο πρώην παίκτης της Γιoυβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλάουντιο Μαρκίζιο.

http://sioualtec.blogspot.com

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.