Οι Ιταλοί είπαν ΟΧΙ στο φασισμό

Οι Ιταλοί είπαν ΟΧΙ στο φασισμό

  • |

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση φασιστών της «φόρτσα νουόβα» κατά των γραφείων του συνδικάτου CGIL, τουλάχιστον 100.000 αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν, χθες, στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο φασισμό. «Ποτέ ξανά φασισμός» ήταν το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης που διοργάνωσαν τα συνδικάτα CGIL , CISL και UIL.

«Αυτή δεν είναι μια κομματική διαδήλωση», είπε ο Maurizio Landini, εθνικός γραμματέας του CGIL, κατά την ομιλία του μπροστά σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και δεκάδες κόκκινα, πράσινα και μπλε μπαλόνια, που είναι τα χρώματα των τριών συνδικάτων. «Αυτή είναι μια απάντηση που λέει ότι όλη η Ιταλία θέλει να αλλάξει, θέλει να βάλει τέλος στην πολιτική βία. Αλλά επίσης ότι θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην οικονομική αλλαγή», πρόσθεσε.

Όπως και οι συνάδελφοί του από το CISL  και το UIL πριν από αυτόν, ο Landini ζήτησε τη διάλυση των νεοφασιστικών κομμάτων και οργανώσεων. Μίλησε επίσης για τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων, για τη βία κατά των γυναικών και τα εργασιακά δικαιώματα.

http://artinews.gr