ΟΚΠ Ρωσία: Όχι πόλεμος!

ΟΚΠ Ρωσία: Όχι πόλεμος!

  • |

To ΟΚΠ (Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας) έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την στρατιωτική επίθεση του Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

Όχι στον πόλεμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Bλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε [στις 5:10 το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022]  στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Καταδικάζουμε έντονα τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Ουκρανίας! Ναι, υποστηρίξαμε την αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονμπάς και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, αλλά αποκλειστικά για να αποτρέψουμε τη βίαιη επιστροφή αυτών των εδαφών στην Ουκρανία, η οποία αναμφίβολα θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή και πολιτικές καταστολής σε αυτές τις περιοχές.

Ωστόσο, οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν μπορούν να θεωρηθούν αλλιώς παρά ως εφαρμογή της μιλιταριστικής, ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ρωσικού κεφαλαίου. Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν στο θάνατο Ρώσων και Ουκρανών πολιτών και αναμφίβολα θα προκαλέσουν απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Όλα τα βάρη που συνδέονται με αυτό θα πέσουν στους ώμους των εργαζομένων. Ο Πούτιν δηλώνει ότι σκοπός της επιχείρησης είναι η «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Ωστόσο, η βίαιη εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός άλλου κράτους δεν μπορεί να οδηγήσει παρά μόνο στην εμβάθυνση της διαίρεσης μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ως συνεπείς μαρξιστές, καταδικάζουμε την επιθετική εξωτερική πολιτική οποιουδήποτε αστικού κράτους, είτε της Ρωσίας είτε της Ουκρανίας.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!

ΟΚΠ (Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας)

.neaprooptiki.gr/