Σε εκλογικό θρίαμβο οδεύει ο Λούλα

Σε εκλογικό θρίαμβο οδεύει ο Λούλα

  • |

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αύξησε σε διψήφιο ποσοστό τη διαφορά του από τον απερχόμενο Ζαΐρ Μπολσονάρο ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα κοινής γνώμης του ινστιτούτου FSB το 46% των ερωτηθέντων στηρίζουν τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ένα μήνα νωρίτερα, έρευνα της ίδια εταιρεία, έδινε στον κεντροαριστερό υποψήφιο 41%.

Στον δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο, ο Λούλα θα κέρδιζε με ποσοστό 54%, έναντι 35% για τον Μπολσονάρο.

Ο διευθυντής του FSB Μαρσέλο Τοκάρσκι είπε ότι ο Μπολσονάρο αύξησε τα ποσοστά του τον Απρίλιο, αφού αποχώρησε από τη διεκδίκηση της προεδρίας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο. Ο Λούλα από την άλλη επωφελήθηκε από την αποχώρηση του Ζοάου Ντόρια, του πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάουλο, την περασμένη εβδομάδα.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος φαίνεται να πληρώνει την οργή των Βραζιλιάνων για τις αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα. «Η αύξηση του πληθωρισμού, αλλά κυρίως ο φόβος των περισσότερων ψηφοφόρων ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους τρεις μήνες, στέκονται εμπόδιο στα σχέδια επανεκλογής του Μπολσονάρου», εξήγησε Τοκάρσκι

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων μεταξύ 27-29 Μαΐου και το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.

efsyn.gr