ΗΠΑ: 4,5 δις στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν

ΗΠΑ: 4,5 δις στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν

  • |

Ο πόλεμος της Δύσης με τη Ρωσία δι’ αντιπροσώπου (Ουκρανία), επαναλαμβάνεται με την Ταϊβάν εναντίον της Κίνας. Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ψήφισε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που εγγυάται στρατιωτική βοήθεια ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ταϊβάν.

Ήδη υπάρχει μία ολόκληρη νομοθεσία με την ονομασία «Νόμος για την πολιτική της Ταϊβάν του 2022», που εγκρίθηκε τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους.
Η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην πλανητική ηγεμονία, την Κίνα, συνεχίζεται.

Ξεκίνησε με την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, κλιμακώθηκε με την απαγόρευση εισαγωγής στις ΗΠΑ προϊόντων από την περιοχή Xinjiang(UFLPA, Uyghur Forced Labor Prevention Act), όπου κατοικεί η μειονότητα των Ουιγούρων λόγω χρήσης σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν καταναγκαστικής εργασίας στην παραγωγή τους (σ.σ. υπάρχει εδώ και ενδιαφέρον της Άγκυρας από την εποχή του Τζεμ για ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό μορφή δικτύου τουρκόφωνων χωρών, καθώς οι Ουιγούροι είναι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι).

Βέβαια, καταναγκαστική εργασία δεν έχουμε μόνο στην Κίνα, αλλά σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο. Στα ορυχεία κολτανίου της Αφρικής εργάζονται μικρά παιδιά, στο Κατάρ χιλιάδες εργάτες πεθαίνουν στα υπό κατασκευή γήπεδα για το Μουντιάλ, στο Μπαγκλαντές χιλιάδες μικρά παιδιά δουλεύουν στις ραπτομηχανές για την παραγωγή ρούχων μεγάλων φιρμών, κ.ά. Γενικά, υπάρχουν 27 εκ. σύγχρονοι σκλάβοι στον κόσμο, αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον. Βλέπετε αυτές οι χώρες είναι φιλικές προς τις ΗΠΑ!

http://artinews.gr