Βερολίνο: Καταστολή εναντίον Εβραίων και Παλαιστινίων

Βερολίνο: Καταστολή εναντίον Εβραίων και Παλαιστινίων

  • |

Η Γερμανία δείχνει ξανά το απεχθέστερο πρόσωπό της.

Με καταστολή και με στέρηση βασικών δικαιωμάτων όπως η ελευθερία του λόγου, η γερμανική αστυνομία απαγορεύει αυτή τη στιγμή την διοργάνωση του Παλαιστινιακού συνεδρίου στο Βερολίνο στο οποίο το ΜέΡΑ25 είναι συνδιοργανωτής και κεντρικός ομιλητής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Έχει υπάρξει ήδη μια προσαγωγή μέλους της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» επειδή κρατούσε πλακάτ που έγραφε “Jews against genocide” ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί από το πρωί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στους χώρους του συνεδρίου. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, 250 σύνεδροι μπόρεσαν και εισήλθαν στον χώρο του συνεδρίου. Λίγα λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, η γερμανική αστυνομία εισέβαλε στον χώρο, πήραν το μικρόφωνο από τον ομιλητή και έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο. Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τη ζωντανή αναμετάδοση με livestream του συνεδρίου και δεν είναι ξεκάθαρο αν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

Πριν από 15 μέρες η δημόσια γερμανική τράπεζα Berliner Sparkasse (Ταμιευτήριο Βερολίνου) ειδοποίησε την «Εβραϊκή Φωνή» (μια οργάνωση με πάνω από 750.00 μέλη σε όλο τον κόσμο) ότι θα δεσμευτεί ο λογαριασμός τους μέχρι να της παραδώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των μελών της οργάνωσης στη Γερμανία, κάτι που αντίκειται τόσο στην ίδια τη σύμβαση με την τράπεζα όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στον κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR). Τότε το DiEM25 ανακοίνωσε πως, σε συνεννόηση με την «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» προσφέρεται να παρέμβει συγκεντρώνοντας το ίδιο δωρεές που θα καλύψουν τα έξοδα του συνεδρίου.

Αφού δεν μπόρεσαν να πνίξουν οικονομικά τη διοργάνωση του συνεδρίου τελικά η κυβέρνηση Σολτς, πιστά δεμένη στο άμρα του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προχωρά στην καταστολή. Και μάλιστα όχι εναντίον Αράβων ή Μουσουλμάνων αλλά εναντίον των Γερμανών Εβραίων που αντιτίθενται στη Γενοκτονία στη Γάζα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τη γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει τους αστυνομικούς από τον χώρο του συνεδρίου ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί κανονικά. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προσπάθεια απαγόρευσής του συνεδρίου. Δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στην εμπλοκή της Γερμανίας και της ΕΕ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα.

https://mera25.gr/verolino-katastoli-enantion-evraion-kai-palaistinion/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.