Κωνσταντινούπολη: Κατεχόμενη Πόλη!

Κωνσταντινούπολη: Κατεχόμενη Πόλη!

  • |
Η τρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης διεξήγαγε μεγάλη επιχείρηση σε συνοικίες της τουρκικής πόλης εναντίον των αγωνιστών της Αριστεράς με αφορμή τους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 Ακολούθησαν πολλές συλλήψεις κατά τις εφόδους της αστυνομίας στις συνοικίες Σαριγιέρ και Μπαλταλιμανί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Η επιχείρηση είχε στόχο το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), την ριζοσπαστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή εναντίον αστυνομικών έξω από το οθωμανικό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί στεγάζονται τα γραφεία του ισλαμο-συντηρητικού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου
“Θα σπάσουμε τα χέρια που θα σηκωθούν εναντίον των δύο μαχητών του λαού που πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ για να ζητήσουν δικαιοσύνη” υπογράμμισε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της. Δύο ένοπλοι άνδρες συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς όχι μακριά από το Ανάκτορο, ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο στις όχθες του Βοσπόρου. Η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς. Το DHKP-C είχε επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Αυγούστου.
Ουσιαστικά το αντιδραστικό και εθνικιστικό καθεστώς Ερντογάν διεξάγει έναν άγριο ταξικό εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και του Κουρδικού λαού, επιδιώκοντας να κερδίσει τις επόμενες εκλογές ώστε να προχωρήσει τα αντιδραστικά του σχέδια στο εσωτερικό της χώρας και τους μεγαλοϊδεατικούς Νεοθωμανικούς στόχους στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προβαλλόμενη αφορμή για την διεξαγωγή του νέου πολέμου είναι η αντιμετώπιση του ISIS, μιας ακραίας μουσουλμανικής οργάνωσης μισθοφόρων φανατικών που στηρίζονται οικονομικά-στρατιωτικά από την Τουρκία και εξυπηρετούν τους αμερικανικούς σχεδιασμούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Μάλιστα, το καθεστώς Ερντογάν στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγει εναντίον των λαών της Τουρκίας, θέλοντας επιπλέον να καταπνίξει τις πιο ριζοσπαστικές τάσεις που βρήκαν την πραγμάτωση τους στη Ροζάβα, απολαμβάνει την στήριξη του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των κοινωνικών κινημάτων και εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας.
Η ήττα του αυταρχικού καθεστώτος  Ερντογάν και των συνολικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, η νίκη των αγωνιστών στο Κομπάνι και στην Τουρκία είναι φάρος επαναστατικής ελπίδας και στέλνει ένα ανατρεπτικό-απελευθερωτικό μήνυμα στον κόσμο της εργασίας, παγκόσμια.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ