Σε μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης προχωρά η Κίνα

Σε μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης προχωρά η Κίνα

  • |

Η κινεζική κυβέρνηση θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση και επέκταση της απασχόλησης, εστιάζοντας στους αποφοίτους κολεγίων, τους εργαζομένους με πολυετή εμπειρία, τους απολυμένους και τους εργαζόμενους που έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες περιοχές, όπως αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

“Η διατήρηση της σταθερής απασχόλησης είναι πρωταρχικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και αποτελεί το κυριότερο ζήτημα βιοπορισμού”, δήλωσε ο Λι. “Με την οικονομία να κινείται ανοδικά τα τελευταία χρόνια, η απασχόληση επεκτάθηκε σταθερά. Ωστόσο, η απασχόληση πρέπει να παραμείνει ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα προκειμένου να υπάρχει σταθερή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βελτίωση της δομής της απασχόλησης”.

Η απασχόληση στα αστικά κέντρα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο φέτος δημιουργήθηκαν 6,13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα αστικά κέντρα, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 140.000 θέσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά το θέμα της απασχόλησης σε βασικές περιφέρειες και θα προχωρήσει σε στοχευμένα σχέδια για την πρόληψη πιθανών προβλημάτων.

Καλύτερες και πιο στοχευμένες υπηρεσίες θα παρέχονται στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναβάθμιση της εθνικής πρωτοβουλίας για τη σύσταση επιχειρήσεων και την καινοτομία. Θα ληφθούν περισσότερα μέτρα για να υποστηριχθεί η ευέλικτη απασχόληση και η δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέες μορφές βιομηχανιών και στον τομέα των υπηρεσιών προκειμένου να βοηθηθούν περισσότερες επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.

“Το να μην υπάρχουν θέσεις εργασίας σημαίνει ότι δεν δημιουργείται πλούτος και πιθανόν υπάρχει λιγότερη κοινωνική σταθερότητα”, δήλωσε ο Λι. “Όλες οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και να καταρτίσουν σχέδια για την απασχόληση για το υπόλοιπο έτος και τον επόμενο χρόνο”.

//iskra.gr