Ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο

Ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο

  • |

Δίνει το 80% του μισθού του για τις ανάγκες των μαθητών του και του σχολείου του και έλαβε το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο.

Πρόκειται για τον 36χρονο Πίτερ Ταμπίτσι που ανακηρύχθηκε ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο. Ο Ταμπίτσι δουλεύει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σε απομακρυσμένη επαρχία της Κένυας και με τις παροχές του βοηθάει αυτό το σχολείο να μένει ανοιχτό και να προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές του.

Οι παροχές αυτές είναι απολύτως αναγκαίες για το σχολείο αυτό. Χωρίς αυτές ούτε βιβλία μπορούν να αγοραστούν ούτε οι κτιριακές εγκαταστάσεις να συντηρηθούν.

Όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν μαθαίνει κανείς ότι οι περισσότεροι μαθητές προέρχονται από οικογένειες με σημαντικά προβλήματα. Συχνά ο ένας από τους δύο γονείς έχει πεθάνει ενώ δεν λείπουν και τα παιδιά που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς.

«Βρίσκομαι εδώ αποκλειστικά χάρη σε όσα έχουν κατορθώσει οι μαθητές μου» δήλωσε ο Πίτερ Ταμπίτσι, κατά την παραλαβή του βραβείου του στο Ντουμπάι.

«Αυτό το βραβείο τους δίνει μια ευκαιρία. Λέει στον κόσμο ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα».

«Προσπαθώ να τους πω ότι επιστήμη και η μόρφωση είναι ο τρόπος να ξεφύγουν και να προοδεύσουν» είπε ο Ταμπίτσι. «Δεν έχουν να κάνουν όλα με τα χρήματα. Θέλω να αυξήσω τις προσδοκίες όχι μόνο στην Κένυα αλλά σε όλη την Αφρική» συμπληρώνει.

«Η αφοσίωσή του, η εργασία του και η πίστη του στο ταλέντο των μαθητών του επέτρεψε στο σχολείο του, σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή με ελάχιστους πόρους, να τιμηθεί με το βραβείο του καλύτερου σχολείου στους διεθνείς διαγωνισμούς επιστημών μεταξύ σχολείων» τονίζεται στην ανακοίνωση που συνόδευσε τη βράβευση του Κενυάτη δασκάλου.

http://artinews.gr