Το χάος στη Λιβύη, τα σκλαβοπάζαρα και η Δύση

Το χάος στη Λιβύη, τα σκλαβοπάζαρα και η Δύση

  • |

Η Δύση επενέβη στην Λιβύη για να εκδιώξει τον… δικτάτορα Καντάφι (με τον οποίο είχε προηγουμένως συνεργαστεί). Σήμερα στη Λιβύη επικρατεί χάος. Οι συμμορίες που υποστήριξαν οι δυτικοί (οι «στρατοί» που φυλάνε τις πετρελαιοπηγές τους) αλληλοσφάζονται για την εξουσία. Ο στρατός του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, εξαπέλυσε μια πρώτη αεροπορική επιδρομή σε προάστιο της Τρίπολης, με τους αντιπάλους του της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) να ανακοινώνουν από την πλευρά τους γενική «αντεπίθεση» σε «όλες τις πόλεις» της χώρας.

Οι ανακοινώσεις αυτές, γίνονται ενώ βίαιες συγκρούσεις καταγράφηκαν χθες το πρωί περίπου 50 χλμ. νότια της πρωτεύουσας που δείχνουν ότι η κλιμάκωση συνεχίζεται, παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για κατευνασμό.

Όταν οι δυτικοί εξολόθρευσαν τον Καντάφι, στη Λιβύη υπήρχαν 30 χιλιάδες κινέζοι εργαζόμενοι σε κατασκευαστικές και πετρελαϊκές εταιρίες. Ουσιαστικά αυτές ήταν ο στόχος. Ο κινέζικος Τύπος έγραφε τότε ότι στα γεγονότα της Λιβύης εμπλέκεται «το μαύρο χέρι της στρατηγικής των ΗΠΑ»(περιοδικό Cankao Xiaxi). «Το μαύρο χέρι» είναι όρος της αμερικανικής μαφίας και έχει σχέση με την επιβολή της θέλησής της με τον τρόπο των «ραπτομηχανών Σικάγου»(σ.σ. τα αυτόματα που… «γάζωναν»). Η Αφρική ήταν και είναι το πεδίο της σύγκρουσης των συμφερόντων της Κίνας και της Δύσης. Άραγε, οδηγούμαστε σε μία σύγκρουση Δύσης και Κίνας; Ήδη στη Δύση η δαιμονολογία για τα κράτη και τους λαούς της Ανατολής καλά κρατεί –από τον άξονα του κακού, τα κράτη λωποδύτες ή τα κλεπτοκρατικά κράτη, τα κράτη βοηθούς της Αλ Κάιντα, που είναι έτοιμα να αναπτύξουν όπλα μαζικής καταστροφής μέχρι την ψύχωση της μπούρκας και της μαντήλας που απειλούν τη… δημοκρατία, προετοιμάζει ιδεολογικά και ψυχολογικά τους ανθρώπους της Δύσης για να αντιπαρατεθούν μ’ αυτούς της Ανατολής. Η αναπτυσσόμενη ισλαμοφοβία στις ΗΠΑ, τέλος, παραπέμπει στη φοβερή γερμανοφοβία(αντίθεση των WASP’s και σήμερα του Τραμπ στη γερμανική πολιτική και κουλτούρα) που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ πριν τον πρώτο και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, εκτός από τις πετρελαιοπηγές, στη Λιβύη ρέει άφθονο δυτικό χρήμα και για το μεταναστευτικό, καθώς η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο αφρικανών σκλάβων που εγκλείονται εκεί, καθώς έρχονται από τις εμπόλεμες και λιμοκτονούσες περιοχές της Αφρικής και επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη. Μάλιστα, τα σκλαβοπάζαρα με τις «ευχές» της… πολιτισμένης και… δημοκρατικής Δύσης καλά κρατούν. Μίλησε κανείς γι αυτό; Σιωπή… άκρα του τάφου…

http://artinews.gr