Κορωνοϊός: Εικόνες αποκάλυψης στο Εκουαδόρ – Φέρετρα και πτώματα στους δρόμους (Photos, σκληρές εικόνες)

Κορωνοϊός: Εικόνες αποκάλυψης στο Εκουαδόρ – Φέρετρα και πτώματα στους δρόμους (Photos, σκληρές εικόνες)

  • |
Εικόνες αποκάλυψης καταγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ στο Εκουαδόρ το οποίο πλήττεται άγρια από την επιδημία του κορωνοϊού.
Ειδικά στην πόλη Γουαγιακίλ, η οποία φαίνεται ότι είναι το επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα, τοπικά ΜΜΕ αλλά και πολίτες μέσω των social media αποκαλύπτουν εφιαλτικές σκηνές.
Πτώματα βρίσκονται παρατημένα στους δρόμους της πόλης, φέρετρα τυλιγμένα σε πλαστικό μεταφέρονται μαζικά με φορτηγά και οι συγγενείς των θυμάτων θρηνούν τους οικείους τους στα πεζοδρόμια.
Τα νοσοκομεία της πόλης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα θύματα του Covid-19, ενώ τα νεκροτομεία και τα γραφεία κηδειών έχουν «πνιγεί» από πτώματα θυμάτων του ιού.
Οι κάτοικοι της Γκουαγιακίλ, οι οποίοι τελούν σε καραντίνα, ασκούν δριμεία κριτική στον πρόεδρο της χώρας, Λένιν Μορένο, κατηγορώντας τον για κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστερημένη αντίδραση αλλά και τους πολίτες για αδιαφορία μπροστά στην επιδημία και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Η δήμαρχος της πόλης, αφού ανακοίνωσε ότι τα πτώματα θα φυλάσσονται σε φορτηγά-ψυγεία, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
topontiki.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.