ΗΠΑ-Έρευνα σοκ: Ένας στους 5 υπέρ εισβολής στο Καπιτώλιο, το 50% κατά απομάκρυνσης Τραμπ (Διαγράμματα)

ΗΠΑ-Έρευνα σοκ: Ένας στους 5 υπέρ εισβολής στο Καπιτώλιο, το 50% κατά απομάκρυνσης Τραμπ (Διαγράμματα)

  • |

Oι εικόνες βίας και συγκρούσεων έξω αλλά και μέσα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον μπορεί να προκάλεσαν σοκ στην υφήλιο, ωστόσο οι Αμερικάνοι φαίνεται πως είδαν τα γεγονότα με άλλη ματιά, γεγονός πυο αποδεικνύει τον βαθύ πολιτικό και κοινωνικό διχασμό στην αμερικανική κοινωνία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπικών ερευνών YouGov, το 20% των Αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο και ένα ποσοστό 42% με 50% αντιτίθεται στην απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Το 62% των ψηφοφόρων αποδέχονται ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα και το 71% αντιτίθενται στην κίνηση (οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρικτές ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ένας στους πέντε ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Σε αυτό το ποσοστό το 45% ανήκουν στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων.

Όσον αφορά τον υπεύθυνο για όσα εξελίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσιγνκτον, όπου το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ευθύνη βαρύνει τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.

Ακόμα, το 42% – 50% των ψηφοφόρων υποστηρίζει ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί ο Τραμπ από την εξουσία.

Στο ερώτημα εάν οι οπαδοί του Τραμπ που προέβησαν στην πρωτοφανή επίθεση είναι εξτρεμιστές, τρομοκράτες, εγκληματίες ή πατριώτες, το 52% θεωρεί ότι είναι εξτρεμιστές, το 49% επέλεξε τρομοκράτες, το 41% εγκληματίες ενώ το 15% τους θεωρεί πατριώτες.

.topontiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.