Μήνυμα Πούτιν προς Μέρκελ: Η μετακίνηση στρατευμάτων μας δεν αφορά άλλους

Μήνυμα Πούτιν προς Μέρκελ: Η μετακίνηση στρατευμάτων μας δεν αφορά άλλους

  • |

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ρωσία θα μετακινεί στρατεύματά της όπου κρίνει απαραίτητο έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος στην Γερμανίδα καγκελάριο την ώρα που φουντώνουν οι εντάσεις στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνομιλία του με την Άνγκελα Μέρκελ, κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ρωσία είναι ελεύθερη κατά την κρίση της να μετακινεί τμήματα των ενόπλων δυνάμεων στην επικράτεια της, απαντώντας στην έκκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου να μην ενισχύει την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Πρώτον, ότι είμαστε απολύτως ελεύθεροι να μετακινούμε ένοπλες και οποιεσδήποτε στρατιωτικές μονάδες στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την κρίση μας. Και, δεύτερον, ότι αναμφίβολα η Ουκρανία αυτή τη στιγμή μετατρέπεται δυνητικά σε μια πολύ ασταθή περιοχή και οποιαδήποτε χώρα, η οποία έχει στα σύνορα της μια ασταθή, επικίνδυνη, εύφλεκτη περιοχή, λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει την δική της ασφάλεια».

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι η Μόσχα φοβάται την επανάληψη στα σύνορα της Ρωσίας στρατιωτικών ενεργειών πλήρους ανάπτυξης στην Ουκρανία, που θα αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. «Στο Κρεμλίνο υπάρχουν φόβοι ότι στην Ουκρανία θα ξαναρχίσει εμφύλιος πόλεμος. Και αν στα σύνορα μας ξαναρχίσει ένας εμφύλιος πόλεμος, εχθροπραξίες σε πλήρη ανάπτυξη, αυτό θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζοντας, παράλληλα, ότι στην παρούσα φάση παρατηρούνται προκλητικές ενέργειες εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

topontiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.