Γαλλικό NPA: Σύλληψη έξι Ιταλών αγωνιστών: Ο Μακρόν πιο σκληρός και από το Σαρκοζύ!

Γαλλικό NPA: Σύλληψη έξι Ιταλών αγωνιστών: Ο Μακρόν πιο σκληρός και από το Σαρκοζύ!

  • |

Σύλληψη έξι Ιταλών αγωνιστών: Ο Μακρόν πιο σκληρός και από το Σαρκοζύ!

Γαλλικό NPA ανακοίνωση, 28/4/2021

Με μεγάλη φόρτιση μάθαμε ότι σήμερα το πρωΐ συνελήφθησαν επτά ιταλοί αγωνιστές(-ίστριες), που παρουσιάζονται ως τέως μέλη των ιταλικών Brigate Rosse.

Να θυμίσουμε ότι περισσότερο από μία δεκαετία πριν, το 2008, η αστυνομία του Σαρκοζύ είχε ήδη συλλάβει τη μία από αυτούς, τη Marina Petrella, με στόχο να την εκδώσει στην Ιταλία. Μετά από ένα χρόνο φυλάκισης, τελικά είχε απελευθερωθεί, με απόφαση του Σαρκοζύ χάρη σε όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, τόσο συνδικαλιστικές όσο και πολιτικές.

Συλλαμβάνοντας χαράματα τους παλιούς αυτούς αγωνιστές(-ίστριες), ο Μακρόν θέλει για μια ακόμα φορά να εμφανιστεί σαν ακόμα πιο σκληρός και από τον Σαρκοζύ, βυθίζοντάς μας σε έναν ασφαλίστικο ανταγωνισμό. Μόλις λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του απειλητικού κειμένου των ακροδεξιών στρατηγών στο Valeurs actuelles, ο Μακρόν αποφασίζει να εφαρμόσει μια γραμμή που τη δανείζεται από τον… Σαλβίνι. Ολόκληρο πρόγραμμα δηλαδή!

Αλλά, με αυτό, το γαλλικό κράτος βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που ζουν στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες, καθώς το «δόγμα Μιτεράν» της εποχής είχε επιτρέψει σε αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν κανονικά και να διαμορφώσουν τη ζωή τους. Έτσι, για παράδειγμα, γνωρίζουμε τη Μαρίνα Πετρέλα, που έφτιαξε τη ζωή της, με παιδιά και εγγόνια τώρα… Σήμερα, ηλικίας 66 ετών, δουλεύει σε έναν οργανισμό που φροντίζει ηλικιωμένα άτομα. Δεν μπορούμε καν να την φανταστούμε να τελειώνει τη ζωή της στη φυλακή -και το ίδιο ισχύει για όλους τους συντρόφους της.

Δεν θα αφήσουμε τον Μακρόν και την κυβέρνησή του να εκδώσει τους τέως αυτούς αγωνιστές στην Ιταλία. Το γαλλικό κράτος πρέπει να σεβαστεί το λόγο που έδωσε ο Μιτεράν, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από πολλές δεκαετίες. Πρόκειται όχι μόνο για αδικία αλλά και για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», καθώς ξέρουμε, π.χ., ότι η Γαλλία συνεχίζει να φιλοξενεί και να προστατεύει την Agathe Habyarimana, που είναι μία από τους βασικούς οργανωτές της γενοκτονίας των Τούτσι στη Ρουάντα, η οποία προκάλεσε 800.000 νεκρούς: η έκδοσή της απορρίφθηκε όμως πέρυσι με δικαστική απόφαση!

Απέναντι σε αυτό το κλίμα, το όλο και πιο ασφαλίστικο και ελευθεριοκτόνο, ο θυμός μας και η αλληλεγγύη μας παραμένουν άθικτες.

NPA

w.elaliberta.gr/