Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας

Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας

  • |

Την σύλληψη του Α’ Γραμματέα της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς και του αδελφού του Αλεξάντερ, από το αντιλαϊκό καθεστώς της Ουκρανίας, καταγγέλλει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών. Οι αντιδραστικές αρχές της Ουκρανίας τους έχουν απευθύνει κατηγορίες για κατασκοπεία και «είναι πιθανό να δολοφονηθούν μέσα στις επόμενες ώρες» σημειώνει η ΠΟΔΝ, για τα δύο στελέχη της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Σε επικοινωνία που είχε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, με οργανώσεις – μέλη της ΠΟΔΝ, τονίστηκε η ανάγκη να καταδικαστεί η σύλληψη των δύο Ουκρανών κομμουνιστών, να απαιτηθεί η άμεση απελευθέρωσή τους. Να ενημερωθούν πλατιά οι νέοι και οι νέες διεθνώς για τις διώξεις αυτές.

Να καταδικαστεί ο αντικομμουνισμός, η επιβολή του ως επίσημη ιδεολογία στην Ουκρανία, οι εγκληματικές διώξεις ενάντια σε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που αντιτάσσονται σε αυτή την κατάσταση που οξύνεται, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

902.gr