Άλλη μία νύχτα ταραχών με δεκάδες συλλήψεις σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Σουηδία

Άλλη μία νύχτα ταραχών με δεκάδες συλλήψεις σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Σουηδία

  • |

Άλλη μία νύχτα εντάσεων και συγκρούσεων σημειώθηκε στη Σουηδία, χθες, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών στη διάρκεια αντισυγκέντρωσης ενάντια σε διαδήλωση ακροδεξιών που καίνε το Κοράνι, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών.

Από τις συγκρούσεις που που έγιναν τα ξημερώματα σε διάφορες πόλεις της Σουηδίας όπου είχε ανακοινώσει συγκεντρώσεις η ακροδεξιά οργάνωση «Hard Line» συνελήφθησαν δεκάδες διαδηλωτές, ανέφερε η αστυνομία.

«Η νύκτα ήταν ήρεμη μετά τις χθεσινές ταραχές στο Νάβεσταντ (στην πόλη Νορσέπινγκ, στη νοτιοδυτική Σουηδία)», μια συνοικία όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση οκτώ ανθρώπους με την υποψία ότι συμμετείχαν σε βίαιες ταραχές», πρόσθεσε. Εκεί η αστυνομία έριξε προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι από τις σφαίρες που εξοστρακίστηκαν.

Στη γειτονική πόλη Λινκέπινγκ, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια, συνελήφθησαν 18 άνθρωποι. Στις δύο πόλεις ξέσπασαν επεισόδια χθες για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες.

Παράλληλα, στο Μάλμε, όπου το Hard Line έκαψε ένα Κοράνι το Σάββατο, ξέσπασαν επεισόδια για δεύτερη συνεχή μέρα, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά και σε ένα σχολείο.

Johan Nilsson/TT via AP
Johan Nilsson/TT via AP

Το χρονικό των ταραχών των τελευταίων ημερών ξεκινά από την Πέμπτη οπότε έγινε η πρώτη αντισυγκέντρωση κατά τηςσυγκέντρωσης του αντιμεταναστευτικού, αντιμουσουλμανικού, ακροδεξιού «Hard Line» του Δανο-Σουηδού Ράσμους Παλουντάν.

Την Πέμπτη οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά συγκέντρωσης του αντιμεταναστευτικού, αντιμουσουλμανικού κινήματος «Σκληρή Γραμμή» του Δανο-Σουηδού Ράσμους Παλουντάν.

Χθες διαδήλωσαν και πάλι για να διαμαρτυρηθούν για μία άλλη συγκέντρωση της οργάνωσης την οποία τελικά ακύρωσε ο Παλουντάν.

Η δραστηριότητα του Παλουντάν και του Hard Line

Ο Παλουντάν, που έχει καταδικαστεί στη Δανία για ρατσιστικό λόγο και σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις σουηδικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες «περιοδεία» στη Σουηδία, πηγαίνοντας σε συνοικίες με μουσουλμανικό πληθυσμό για να κάψει το Κοράνι.

Οι συγκεντρώσεις του Παλουντάν, στις οποίες καίει το Κοράνι, έχουν θορυβήσει τις αραβικές χώρες.

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Σουηδό επιτετραμμένο στη Βαγδάτη για διαμαρτυρηθεί, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια «προκλητική ενέργεια για τους μουσουλμάνους και προσβλητική για τα ιερά τους».

Η Σαουδική Αραβία επίσης «καταδίκασε τις ενέργειες κάποιων ακραίων στη Σουηδία και τις προκλήσεις τους εναντίον των μουσουλμάνων», όπως μετέδωσε το πρακτορείο της χώρας SPA.

.efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος