Τεράστια τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών από τα εμβόλια

Τεράστια τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών από τα εμβόλια

  • |

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer εμφάνισε συνολικά έσοδα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις προϊόντων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση 77% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021. Τα καθαρά κέρδη του πρώτου φετινού τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 61% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα περισσότερα έσοδα α’ τριμήνου της Pfizer (13,2 δισ. δολ.) προήλθαν από το εμβόλιο της κατά της Covid-19.

Περιττό να επαναλάβουμε ότι τα κέρδη από τα πανάκριβα εμβόλια βασίζονται στην αγορά τους από τις πλούσιες χώρες. Αντίθετα, οι φτωχές χώρες του Τρίτου κόσμου δεν εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους λόγω της αδυναμίας τους να αγοράσουν τα εμβόλια. Αυτός είναι και ο λόγος της μη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της δημιουργίας νέων μεταλλάξεων, όπως η μετάλλαξη «Ο». Γι’ αυτό θα έχουμε και νέες «φοβερές μεταλλάξεις»(όπως είπε και ο Μπιλ Γκέητς). Και ο φαύλος κύκλος της πανδημίας θα συνεχίζεται χάριν του κέρδους των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών τύπου Pfizer. Όλα για τις εταιρείες, όλα για το κέρδος, λοιπόν.

*Η ρήτρα αναπροσαρμογής, που τσακίζει τους καταναλωτές, προστατεύει τις εταιρείες, λέει και ο ανεκδιήγητος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τους καταναλωτές, άραγε, ποιος θα τους προστατέψει;

http://artinews.gr