Στους δρόμους της Κολωνίας βγήκαν οι Κούρδοι

Στους δρόμους της Κολωνίας βγήκαν οι Κούρδοι

Περίπου 6.500 Κούρδοι, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και πορτρέτα των στελεχών του, κυρίως του νεαρού, χαρισματικού του ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, διαδήλωσαν σήμερα στην Κολωνία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συλλήψεις των μελών της ηγεσίας το φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία, έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, ανακοίνωσε χθες ότι κάλεσε τον τούρκο επιτετραμμένο στη χώρα, προειδοποιώντας την Άγκυρα για τη φίμωση της αντιπολίτευσης.

Στη Γερμανία κατοικεί η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στον κόσμο και η σημαντικότερη κουρδική κοινότητα στην Ευρώπη, που αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο μέλη, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για εξαγωγή της σύγκρουσης στο γερμανικό έδαφος.

«Ο Ερντογάν επιδιώκει να οξύνει με τη βία την κατάσταση στην Τουρκία, πράγμα που θα οδηγήσει σε όξυνση και στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο Γκεκάι Σοφούογλου, πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στο δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), που μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Περιμένοντας τη διοργάνωση πολλών ακόμη διαδηλώσεων, ο Γκεκάι Σοφούογλου απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.
Στο τέλος του Ιουλίου, η Κολωνία φιλοξένησε διαδήλωση υποστήριξης του ισλαμο-συντηρητικού προέδρου Ερντογάν, στην οποία συμμετείχαν 40.000 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ