Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι σε κοινή εκδήλωση για ενωμένη Κύπρο

Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι σε κοινή εκδήλωση για ενωμένη Κύπρο

  • |

Παρά την αρνητική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό στην Κύπρο, οι λαοί ελπίζουν σε λύσεις. Απόδειξη η κοινή  εκδήλωση με αίτημα για επανένωση της Κύπρου -εκδήλωση που διοργάνωσαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, στο γήπεδο «Τσεττίν Καγιά», στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας

Πήραν μέρος μέλη 120 ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων ήταν μαζικότερη.

Οι διοργανωτές ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια και  τραγούδησαν μαζί το «Η δική μου η πατρίδα», σε στίχους της Τουρκοκύπριας ποιήτριας Νεσέ Γιασίν και μουσική του  Μάριου Τόκα.

Η κοινή διακήρυξη αναφέρει: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της».

Τέλος, η διακήρυξη, καλεί όλους τους Κυπρίους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης

Το ανακοινωθέν από τα Ηνωμένα Έθνη

«Ο Ε/κ ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης  Μουσταφά Ακιντζί δεσμεύτηκαν σε εντατικές και σοβαρές διαπραγματεύσεις εδώ και δύο μέρες στο Μοντ Πελεράν.

Παρά τις σοβαρές προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν ήταν δυνατόν να καταφέρουν τις απαραίτητες συγκλήσεις σε ό,τι αφορά στα κριτήρια για τις εδαφικές αναπροσαρμογές, γεγονός, το οποίο θα οδηγούσε στην τελική φάση των συνομιλιών.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο για να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα.

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε θα ενημερώσει σχετικώς τον ΓΓ των ΗΕ».

presspublica.gr