Τόμσεν: Σε 20 χρόνια θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα το ελληνικό ΑΕΠ

Τόμσεν: Σε 20 χρόνια θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα το ελληνικό ΑΕΠ

  • |

Τουλάχιστον 20 χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Ο ίδιος ασκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων από τις ελληνικές κυβερνήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά “το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων” και χαρακτήρισε φοβερή την αντίσταση που καταγράφεται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Επέμεινε στην άποψη ότι η Ελλάδα για χρόνια απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες.

economy365.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος