Εκλογές ζήτησε η Τερέζα Μέι

Εκλογές ζήτησε η Τερέζα Μέι

  • |

Eκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Όπως τόνισε, χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit, δεδομένου ότι η λήξη των διαπραγματεύσεων θα συνέπιπτε χρονικά με τις επόμενες εκλογές το 2020.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ζητήσει αύριο, Τετάρτη, από την Βουλή των Κοινοτήτων να ψηφίσει υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. Η Μέι θα χρειαστεί την υποστήριξη των δύο τρίτων της Βουλής των Κοινοτήτων.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός παρουσίασε το αίτημα για πρόωρες εκλογές έξω από την Ντάουνιγκ Στρητ, κίνηση που δεν συνηθίζεται παρά μόνον όταν πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.
Στο διάγγελμά της ανέφερε ότι η χώρα είναι ενωμένη, αλλά το Κοινοβούλιο όχι, και εξήγησε πως υπάρχουν βουλευτές από κόμματα της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απείλησαν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit.
Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ, και δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω, σημείωσε. Συμπλήρωσε πως αποφάσισε να ζητήσει πρόωρες εκλογές, για να τερματίσει την αβεβαιότητα. «Κατέληξα πως ο μόνος τρόπος για να εγγυηθώ την ασφάλεια και τη βεβαιότητα για τα επόμενα χρόνια είναι να ζητήσω πρόωρες εκλογές» δήλωσε.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτικά παιχνίδια», προσθέτοντας ότι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές για μια επιτυχημένη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

.artinews.g

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος