Ο Μπενουά Αμόν ιδρύει νέο κόμμα – Προς διάλυση οι Σοσιαλιστές

Ο Μπενουά Αμόν ιδρύει νέο κόμμα – Προς διάλυση οι Σοσιαλιστές

  • |

Ο Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε σήμερα πως την 1η Ιουλίου θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός «μεγάλου, διακομματικού» κινήματος για να συνεχίσει τη δουλειά «που άρχισε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές» και να «ανοικοδομήσει την αριστερά, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Την 1η Ιουλίου, θα ανακοινώσω τη δημιουργία ενός κινήματος, που θα είναι ευρύ και θα απευθύνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της αριστεράς, στους πολίτες, ώστε να σκεφθούμε τη συνέχεια που μπορούμε να δώσουμε σ’ αυτή την εργασία που αρχίσαμε κατά την προεδρική εκστρατεία, να κάνουμε μια δουλειά πάνω σ’ αυτές τις νέες ιδέες», δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος που αποκλείσθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα παραδώσει την κομματική του ταυτότητα.

«Θα προσκαλέσω άνδρες και γυναίκες που ανήκουν στα πολιτικά κόμματα ή δεν ανήκουν σ’ αυτά. Θα τους προσκαλέσω να συνεχίσουν αυτή την απαραίτητη εργασία για την ανοικοδόμηση της αριστεράς», πρόσθεσε.

Το κίνημα αυτό θα μπορέσει να συνασπίσει «όλες αυτές και αυτούς που θέλουν σήμερα να συμβάλουν ώστε να αναγεννηθεί η αριστερά», διευκρίνισε όταν ερωτήθηκε αν η έκκληση αυτή απευθύνεται σε μέλη του κινήματος Εμπρός! του Εμανουέλ Μακρόν ή στην Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Μπενουά Αμόν, εκπρόσωπος της αριστεράς πτέρυγας του κόμματός του και νικητής των προκριματικών εκλογών των σοσιαλιστών τον Ιανουάριο, ήρθε πέμπτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου με 6,4% των ψήφων.

«Θα είναι ένα κίνημα διακομματικό, που θα τραφεί από τη δουλειά διανοουμένων, απ’ αυτή την δημοκρατική καινοτομία που θέσαμε σε εφαρμογή κατά την προεδρική εκστρατεία», δήλωσε.

«Σήμερα μπορεί κάποιος να ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στους οικολόγους, να ταυτίζεται με διάφορες υποψηφιότητες και να επιθυμεί να δουλέψει μαζί με άλλους», πρόσθεσε.