Λονδίνο: Ένας στους 4 εργαζόμενους ζει μέσα στη φτώχεια

Λονδίνο: Ένας στους 4 εργαζόμενους ζει μέσα στη φτώχεια

Παρά την ευημερία και τα προνόμια το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της φτώχειας. Αιτία το κόστος της στέγασης που είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.

 

Πάνω από ένας στους τέσσερις Λονδρέζους, πολλοί από τους οποίους εργαζόμενοι, ζουν στη φτώχεια εξαιτίας των στάσιμων μισθών και της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων.

 

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα , στη βρετανική πρωτεύουσα, 2,3 εκατ. άνθρωποι ζουν στη φτώχεια, παρόλο που αριθμός ρεκόρ 1,3 εκατομμύριο μεταξύ αυτών έχουν δουλειά, σύμφωνα με το London’s Poverty Profile, που χρησιμοποιεί επίσημα στοιχεία για να μετρήσει τη φτώχεια.

 

Στην έκθεση αναφέρεται πως ένας φτωχός ενήλικας που ζει μόνος του κερδίζει λιγότερες από 144 στερλίνες (161 ευρώ) την εβδομάδα εάν βγάλουμε από το μισθό του τους φόρους και τα κόστη στέγασης.  Μία μέση τετραμελή οικογένεια έχει λιγότερες από 347 στερλίνες (455 ευρώ) για να δαπανήσει για όλο το υπόλοιπο κόστος ζωής.

 

«Παρά τη λαμπρή ευημερία και τους προνομιούχους, το Λονδίνο παραμένει η πρωτεύουσα της αγγλικής φτώχειας, η οποία οφείλεται κυρίως στα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν τα μισά απ’ όλα τα νοικοκυριά που ζουν σε ενοίκιο», λέει ο Άνταμ Τίνσον του New Policy Institute, του βρετανικού ερευνητικού οργανισμού που συνέταξε την έκθεση.

 

Το κόστος της στέγασης στο Λονδίνο είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, με τα μέσα ενοίκια να ανέρχονται τώρα σε περισσότερες από 1.800 στερλίνες (2.010 ευρώ) τον μήνα, σύμφωνα με τον οργανισμό μισθώσεων ακινήτων Landbay.

enallaktikos.gr