Παραιτείται από το κόμμα, φεύγει και από το υπουργείο;

Παραιτείται από το κόμμα, φεύγει και από το υπουργείο;

  • |

Από σύμμαχος εξελίχθηκε στον μεγάλο πονοκέφαλο της καγκελαρίου Μέρκελ, όμως τώρα ο Χορστ Ζέεχόφερ εμφανίζεται αποφασισμένος να εγκαταλείψει την ηγεσία του CUS και να αποχωρήσει και από τη θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ είπε σε στελέχη του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας ότι θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του αρχηγού του κόμματος, έγραψαν σήμερα γερμανικές εφημερίδες.

Υπό την ηγεσία του Ζεεχόφερ η Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU), σύμμαχος της Μέρκελ, είχε τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις από το 1950 σε μια εκλογική αναμέτρηση τον περασμένο μήνα στο κρατίδιο της νότιας Γερμανίας.

Πηγές από το κόμμα επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο Ζεεχόφερ είπε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Επιπλέον, ο Ζεεχόφερ είπε σε ανώτερα στελέχη του CSU, σε μια συνάντηση, πως θέλει επίσης να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

efsyn.gr