Η πρώτη μπριζόλα εργαστηρίου είναι γεγονός

Η πρώτη μπριζόλα εργαστηρίου είναι γεγονός

  • |

Η πρώτη μπριζόλα στον κόσμο που παρασκευάζεται σε εργαστήριο χωρίς να έχει σφαγιαστεί κανένα ζώο φτιάχτηκε στο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post». Για την παρασκευή της οι επιστήμονες πρώτα πήραν λίγο αίμα από έμβρυο μοσχαριού, μετά ανέπτυξαν και πολλαπλασίασαν τα κύτταρα και τελικά τα εξέθρεψαν ώστε να παραχθεί μυϊκός ιστός.

Εως τώρα ήταν γνωστή η παραγωγή μπιφτεκιών και άλλων παρασκευασμάτων κιμά με βάση το κοτόπουλο, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρασκευάζεται συμπαγής μάζα κρέατος. «Εχει καλή γεύση, αλλά έχουμε ακόμη δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι είναι 100% ίδια με αυτήν του συμβατικού κρέατος» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ο Ντιντιέ Τουμπία, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aleph Farms που παρασκεύασε την μπριζόλα. Με τη βοήθεια επιστημόνων που είναι ειδικοί στους μυϊκούς ιστούς η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει και το πάχος της μπριζόλας που σήμερα είναι λειψό: μόλις μισό εκατοστό.

tvxs.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος