21 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό

21 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό

  • |

Τουλάχιστον 21 σώματα και 5 οχήματα βρέθηκαν απανθρακωμένα στο Μεξικό μετά από εικαζόμενη σύγκρουση σε δήμο της πολιτείας Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

«Περισσότερες πληροφορίες θα δώσει το Υπουργείο Ασφαλείας, έχουμε πληροφόρηση ότι ήταν μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες, αλλά δεν θέλουμε να δώσουν στοιχεία που δεν είναι διασταυρωμένα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Τα απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στην αγροτική κοινότητα Ινοχόσα, στο δήμο Μιγέλ Αλεμάν της Ταμαουλίπας, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές μονάδες εντόπισαν τα απανθρακωμένα φορτηγά, μερικά από αυτά καμουφλαρισμένα σαν στρατιωτικά μεταγωγικά οχήματα.

Αυτή η παραμεθόρια βορειοανατολική περιοχή ελέγχεται από το Καρτέλ του Κόλπου, αλλά εδάφη διεκδικούνται για διακίνηση ναρκωτικών από το αντίπαλο καρτέλ της περιοχής, το οποίο σχηματίστηκε μετά την διάσπαση της εγκληματικής ομάδας Λος Ζέτας (Los Zetas).

prensa-rebelde.blogspot.com