Τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους-σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή

Τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους-σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή

Tα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν κι αυτό το Σάββατο στους δρόμους των γαλλικών πόλεων. Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Ηλύσια Πεδία το μεσημέρι. Επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της Εθνοσυνέλευσης. Ένας 30χρονος διαδηλωτής έχασε το χέρι του όταν εξερράγη μια βομβίδα κρότου λάμψης. Δεν έχει διευκρινιστεί από επίσημη πηγή τι ακριβώς συνέβη, όμως ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα βιντεοσκόπησε τη στιγμή του ατυχήματος, είπε ότι επρόκειτο για «βομβίδα κρότου-λάμψης» από εκείνες που εκτόξευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τραυματίας έχασε τέσσερα δάχτυλα του χεριού του.

Σποραδικά επεισόδια σημειώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, που έφτασε γύρω στις 16.30 κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Στο Μπορντό, αρκετές χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στην κινητοποίηση, από την οποία δεν έλειψαν τα επεισόδια. Πολυάριθμη ήταν και η συγκέντρωση που οργανώθηκε την ίδια ώρα στη Λιόν ενώ στην Ντιζόν οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Μακρόν, παραιτήσου» και «Ο Καστανέρ (σ.σ. ο υπουργός Εσωτερικών) στη φυλακή»

/artinews.gr