Κατρακυλούν τα έσοδα της Huawei

Κατρακυλούν τα έσοδα της Huawei

Η εταιρεία-κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού η οποία πλήττεται από κυρώσεις που της επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει χαμηλότερα έσοδα κατά 30 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια δήλωσε ο ιδρυτής της, Ρεν Ζενγκφέι.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα έσοδα της Huawei αναμένεται να κινηθούν φέτος στα 100 δισ. δολαρίων με ελαφρά πτώση σε σχέση με το 2018 (107 δισ.). Η αρχική εκτίμηση του Ρεν για το 2019 ήταν ότι τα έσοδα θα ανέλθουν κοντά στα 125 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού έκανε γνωστό πως η εταιρεία προχωρά στη μείωση της παραγωγής καθώς οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα μειωθούν κατά 40%. Σε αντίθεση με το πλήγμα που έχει δεχθεί η Huawei σε παγκόσμια κλίμακα, στην κινεζική αγορά αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, είπε ο Ρεν Ζενγκφέι συμπληρώνοντας πως δεν θα επιτρέψει περιοριστικά μέτρα για την έρευνα και την ανάπτυξή της.

Η Huawei είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια έξυπνων κινητών, πίσω από την κορεατική Samsung. Μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ για κατασκοπεία βρέθηκε στη «μαύρη λίστα» με τις συνέπειες να είναι δραματικές καθώς οι χρήστες των έξυπνων συσκευών της δεν θα έχουν πρόσβαση στις αναβαθμίσεις της επόμενης έκδοσης Android των εφαρμογών της Google ενώ κορυφαίοι αμερικανικοί κολοσσοί παραγωγής ημιαγωγών, όπως η Qualcom και η Intel Broadcom, διεμήνυσαν ότι σταματούν τις πωλήσεις τους στον κινεζικό κολοσσό.

efsyn.gr