Μόσχα για κυρώσεις ΗΠΑ: Ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. απαγορεύει σε άλλους να αναπτυχθούν

Μόσχα για κυρώσεις ΗΠΑ: Ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. απαγορεύει σε άλλους να αναπτυχθούν

  • |

Οι κυρώσεις που προβλέπονται σε νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 και τον TurkStream, ετέθησαν σε ισχύ, μετά από την επικύρωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Τις κυρώσεις των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 και τον TurkStream που ετέθησαν σε εφαρμογή, σχολιάσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ, με τα ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα χρέους, απαγορεύει σε άλλες χώρες να αναπτύξουν τις οικονομίες τους.

«Ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. δολ. απαγορεύει σε φερέγγυες χώρες να αναπτύξουν τους πραγματικούς τομείς της οικονομίας τους», επεσήμανε η ίδια, στο Facebook.

 

© AP Photo / Burhan Ozbilici
Άγκυρα κατά ΗΠΑ για F-35 και Κύπρο: «Κύκλοι προσπαθούν να εμποδίσουν την επίλυση του Κυπριακού»
Και συνέχισε: «Η αμερικανική ιδεολογία ζωής δεν άντεξε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι που ο το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τακτικά, εκδίδοντας νέο ”ένταλμα οικονομικής σύλλήψης”».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την εθνική άμυνα (γνωστό ως NDAA), ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των εργασιών για τα πρότζεκτ του Nord Stream 2 και του TurkStream.

Προηγουμένως, την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικύρωσε το νομοσχέδιο, καθιστώντας το νόμο του κράτους.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο είχε κάνει λόγο για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

«Ούτε στη Μόσχα ούτε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ τους το Βερολίνο και το Παρίσι, αρέσουν αυτά τα βήματα. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα του άδικου ανταγωνισμού και της επιβολής τεχνητής κυριαρχίας στις ευρωπαϊκές αγορές, επιβάλλοντας πιο ακριβό και μη ανταγωνιστικό προϊόν, εννοώ το πιο ακριβό φυσικό αέριο, στους Ευρωπαίους καταναλωτές», είχε υπογραμμίσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πώς σχολιάζει το Βερολίνο
Απορρίπτει το Βερολίνο, τις κυρώσεις των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας στο Sputnik.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το υπουργείο δεν αποδέχεται τις κυρώσεις, τονίζοντας πως αυτή είναι και η στάση της γερμανικής κυβέρνησης συνολικά.

Παράλληλα, παρέπεμψε σε ανακοίνωση από μέρους εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης που εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις.

https://sputniknews.gr