Απεργιακές κινητοποιήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων στη Γαλλία

Απεργιακές κινητοποιήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων στη Γαλλία

  • |

Συνεχίζονται και μέσα στην περίοδο των εορτών, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Έτσι, τα τρένα και το μετρό στο Παρίσι λειτούργησαν σήμερα Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου (που αποτελεί την 21η ημέρα απεργίας στα μέσα μεταφοράς) στο ρελαντί ή και καθόλου.

Και αύριο (26 Δεκεμβρίου) τα προβλήματα στην κυκλοφορία θα παραμείνουν έντονα, με ένα τρένο υψηλής ταχύτητας (TGV) στα δύο να εκτελεί δρομολόγια και πέντε γραμμές του μετρό εκ των 16 συνολικά να λειτουργούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι το ερχόμενο Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθούν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η γαλλική κυβέρνηση έχουν συναντήσει την ισχυρή αντίσταση των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

Παρά τις εκκλήσεις να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές, τα περισσότερα συνδικάτα ψήφισαν τη συνέχιση τους μέχρι την απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

http://www.ertopen.com